A mai napon beültünk a kávézóba. A kávégép és környéke, valamint a pult koszos ás rendetlen volt, teljesen rumlis volt az egész, a dolgozók a sort, ami kb. 3 vásárlóból állt, nem tudta kezelni, kissé fejetlenül igyekeztek sietve elkészíteni a rendeléseket. A kért capuccinómat sikerült ihatatlanra megcsinálni, nem is tudtam meginni, ott hagytam, a tejhabosítás a nullával volt egyelő.
A sütemény finom volt. Nem vagyok biztos benne, de úgy láttam, hogy egy másik vásárló valamilyen tejszínhabos italt visszavitt és másikat csináltatott.
A Pólus Center földszintjén, az egyik bejárat közvetlen közelében található a Costa itteni egysége, amely kifejezetten nagy alapterületet kapott, ahol minden szempontból kényelmesen és kellemesen ejtőzhetünk a bevásárlás után vagy előtt és kávézhatunk. Nagyon kényelmes, puha fotelek vannak, és ottjártamkor szinte alig volt vendégük, így a pultnál sem volt sorban állás.
Ez az előnye, ha az ember kevésbé forgalmas és felkapott helyszín választ, hiszen a kínálat minden Costában egyforma, bármelyik egységükbe megyünk. A farsang körüli időszak a sütőtök jegyében telt a Costánál, Lattéból és pitéből is ezt az ízt ajánlották az időszakos akcióban. Az akció a Costánál sosem jelent ár-kedvezményt, sajnos, mivel az áraik borzasztó magasak. A 3 féle pohárdesszertjük (tiramisu, barackos panna cotta, konyakmeggyes csokikrém) nagyon finomak és irtó jól néznek ki, 750 Ft-ért nem olcsó, de ha a 800 Ft-os tortaszeleteikkel összevetem, még a jobb ár-érték arányú ajánlataik közé tartoznak, és azon túl, hogy nagyon finom, még elég nagy az adag is. A kiszolgálás kedves.
A Costa cafét kedvelem legjobban a nagy kávézó-hálózatok közül, talán még a Café Frei ér a nyomába. A Pólus centerben kellett múlatni az időt, míg vártam, hogy jelentkezzenek sofőri szolgálataimat igénybe venni a közeli családtagjaim. Kávét már ittam, éhes nem voltam, gondoltam, kérek egy smoothie-t annál is inkább, hogy volt maracujás-mangós-banános.
Az előbbi két gyümölcsöt nagyon kedvelem. (A banánról le is mondtam volna a másik kettő javára). 700 ft-ba kerül ez a műanyagflakonban kínált ínyencség, melyről csak akkor tudjuk meg, hogy jelentős része almalé, ha megfordítjuk és elolvassuk az apró betűs részt. A felszolgáló udvarias, az árak becsületesek, a belső elrendezés alapvetően ügyes, esztétikus. A világítótesteket lehetne magasabbra emelni, mivel még ülve is üti bele az ember a fejét. A pultos „Barista” feliratú pólót hord és magabiztos a mozgása.