A kàvè finom, ennyi a pozitìvum. Kèt presszòkàvèt kèrtem, az EGYIK MELLÈ kūlön tejszìnhabot. Ki is hangsúlyoztam, hogy külön. Mire a kiadò rèszre èrtem, a kiszolgàlò ùr màr ki is kèszìtette a kèt kàvèt, mindkettőt habbal a tetejèn.
Nem az volt a fő problèma, hogy nem èrtette a kèrèsemet, hanem az ezutàn tanusìtott modortalan v8selkedèse. A kèt csèszèt hàtraDOBTA, csak ùgy penddrültek a hàtsò pulton. Majd szò nèlkül elkèszìtett kèt - màr jò - kàvèt, ès OTT HAGYTA ( nem adta ki), ment a következő vevőhöz. Tehàt elnèzèst kèrès helyett megbüntetett. Jò lenne neki megtanìtani, hogy ő van a vevőkèrt, ès nem fordìtva. Januàr 15-èn, 13-14 òra között jàrtam ott.
Kávét szerettünk volna inni. Egyszerú helyzet az ember felméri alehetőségeket. . Costa caffe - hely- igen szűk helyen lehet leülni, a rendelt kávé rengeteg féle és finom. . A személyek inkább a saját beszélgetükkkel voltak elfoglalva,mint a vendéggel. De jó hangulatot látott az ember. . Árak közepes kávék- reális árak. . Tiszta hely. . Sok féle süti is kinálja magát. . .
Még télen ültünk be ide, elsősorban a Matcha Flat White miatt. Korábban volt már szerencsém matcha ízesítésű kekszhez és csokihoz is, így volt egy elképzelésem arról, hogy mit is fogok kapni és gondoltam az ital különlegessége miatt a kissé magas ár is elnézhető.
Azonban a matcha íz fojtogatóan erős volt, egyáltalán nem kellemes, így végül otthagytuk a szinte teljes csészét. Párom egy fehér forrócsokit kért, ami teljesen híg és olcsó minőségű volt.
A Costa Coffee lánc számos kávézójának egyike a Westend aluljáró szintjén, a McDonalds közelében található, az egyik legforgalmasabb helyszínen. Külön lekerített részen vannak saját asztalok és székek, azaz nem a többi étkezőhely közös asztalainál kell helyet foglalni, és a vásárló forgalomtól is némiképpen így el van szeparálva.
Alapvetően nincs bajon a Costával, nem rossz a kávé, mindig van valamilyen érdekes új íz, évszakhoz/szezonhoz kötődő ajánlat, de az árak nagyon el vannak rugaszkodva a realitástól véleményem szerint. Bár még csak november eleje van, de már kijöttek a karácsonyi ajánlatokkal. Ezek többsége már az 1000 Ft feletti kategóriába esik árban. Ez nem egy specialty kávézó (bár néhánynak az árazása abban a szegmensben sem indokolt! ), nem kézműves cukrászat, nem különlegesen finomak vagy egyediek a sütemények. A 3 féle sajttorta - málnás, afonyás, ribizlis - szelete 800 Ft-ba kerül, a kissé szikár és morzsalékos csokis brownie 690 Ft. Szedvicseket (előre csomagolt baguette-ek) és Tropicana üdítő italokat is árulnak. A kiszolgálás steril.