Kollégákkal itt kezdtük reggel egy egyik munkanapunkat. A Bazilikánál lévő Costa Caffénak 2 oldalról is van bejárta, nyáron nyitott terasz, de kevés a kinti asztal. A belső tér tágas, ízléses, modern a dekoráció, barátságos a hangulat. A rendelés és fizetés a pultnál történik, az asztaloknál nincs kiszolgálás.
Bankkártyával is lehet fizetni, sőt, szinte meglepődnek, ha valaki készpénzt vesz elő. Mindenki személyesen ízesítheti a kávéját az e célból kialakított önkiszolgáló pultnál. Én az egyik nyári szezonális ajánlatukat, a Pöttyös Milk Shake-et választottam, amelybe egy egész pöttyös Túró Rudit is beleadagolnak. 1090 Ft-ba kerül, hát egyáltalán nem olcsó. A többi italuk is erősen túlárazott, nemcsak itt a Bazilikában, hanem minden egységükben. Nekem kicsit émelygős volt a shake, legközelebb inkább valami gyümölcsöset fogok kipróbálni. A pultos hölgy kifejezetten barátságtalan és undok volt, és egyáltalán nem volt segítőkész. Talán bal lábbal kelt fel?