Palacsinta trendi köntösben

Crepeta BudapestCrepeta Budapest a térképen

2015. szeptemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. szeptember 18.
A Bajcsyn, az Arany János utcai metrómegálló közelében, a Toldy mozi, az INEZ és a B40 Wok között nyílt a közelmúltban ez a látszólag palacsintázó, hiszen palacsintákat árusítanak, de inkább street food bisztróként lehetne leginkább kategorizálni.
Apró hely, bent a falnál van ugyan egy pult és 3-4 bárszék, kint az üzlet előtt csupán 1 asztalka, bár a Bajcsy hatalmas forgalmába beülni enni szerintem meggondolandó. Szóval leginkább elviteles hely.
Óriás palacsintákat készítenek, amit franciásan "crepe"-nek hívnak, a sósakból szerintem 1 db is elegendő a gyors jóllakáshoz, bár egy éhesebb ember valószínűleg azért 2 db-ot is meg bír enni.
Az édesek árai 600 Ft-nál kezdődnek, a sósak ezres körül, bár a tartalmasabb, izgalmasabb megoldások 1200 Ft-osak. Minden nap van egy napi levesük (500 Ft), amelyet napi palacsintával együtt lehet a legjobb ár-érték arányban megvásárolni (1300 Ft), bár ez esetben nincs választási lehetőség. Ottjártamkor hideg meggyleves és mustáros palacsinta volt a napi menü, így inkább a tábláról választottam egy BBQ csirkéset, amelyet füstölt sajttal és friss salátával töltenek meg. Minden palacsintát frissen, a rendelést követően készítenek el, így kb. 4-5 perc várakozással lehet számítani darabonként. 2 db palacsintasütő lapjuk van, de az egyiken kizárólag liszt- és gluténmentes palikat sütnek, melyet bármilyen töltelékkel lehet kérni, +100 Ft felár megfizetése mellett.
A kiszolgálás laza, barátságos volt, s mivel már az ebédidőn túl estem be, várakozni sem kellett. Gyakran járok erre, s 12-13 óra magasságában sokszor tapasztaltam, hogy 3-4 egyszerre beérkező vendég esetén "megtelik" a hely és megnő a várakozási idő.
A grillezett csirkemell csíkokat is frissen sütötték, párhuzamosan a palacsintatésztával. Kb. annyira kiadós, mint egy nagy gyros vagy egy kézműves hamburger. Árban én kissé drágállom, de egyszer érdemes kipróbálni.
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (6)
Crepeta Budapest - BelsőCrepeta Budapest - BelsőCrepeta Budapest - BelsőCrepeta Budapest - Étel/italCrepeta Budapest - Étel/italCrepeta Budapest - Külső kép
Hotel Elixír Mórahalom - 2 éjszakás ajánlat, fürdőhasználattal
Hotel Elixír Mórahalom