A Bajcsy Zsilinszky úti Csíki sörözőbe 2022 januárjában tértem be első ízben egy sörre, kedélyesen elbeszélgettem a felszolgálókkal. Kifejezetten kedvelem ezt a sört, bár nagyon bosszant a nemrég lezajlott címkecsere, a régit jobban szerettem. Itt is adnak a sör mellé mindenféle korrekt sörkorcsolyát, de nem voltam éhes, éppen étteremből jöttem.
A dizájn jó, mint mindenütt, de gyengébb, mint a Mechwart ligetben, ami talán a leghangulatosabb egységük, ahol valaha jártam. Másodszor tavaly júniusban tértem be, akkor is csak egy sörre. Legutóbb a kisebbik fiam javasolta, hogy igyunk itt valamit, neki a málnás sör a kedvence, párjának a chilis gyömbéres. A kiszolgálással ezúttal is meg voltunk elégedve. A díjszabás túlzó mértékűvé vált egy pohár sör 1050 ft plusz szervízdíj, egy üveg chilis gyömbéres 1390 + fsz díj, ennyiért már sokkal komolyabb söröket is lehet kapni. Igaz, gyengébbeket is. Négy és fél pont felfele kerekítve.
Egy délutánt töltöttünk el a Csíki Söröző & Étterem - be. Kellemes hely, a felszolgálás nagyszerű. Az elfogyasztott étel kiváló volt, a Tiltott Csíki Sör a Hargita megyei Csíkszeredára és a Kovászna megyei Kézdivásárhelyre emlékeztetett. Kézdivásárhelyen is van hasonló söröző, a hangulatos zene és a bútorzat ugyanaz.
A Csíki éttermek közül ebben jártam először, de utána egy hónapon belül meglátogattam más egységüket is. A Nyugati tér közelében lévő helyen korábban már több étterem, bisztró, bár próbálkozott, de pár évente cserélődött a név és a gárda is. Talán most a Csíki csapat stabilitást és hosszú távú fenntarthatóságot hoz számukra.
A beltér modern, kicsit átlagba olvadó bisztró vendéglátóhely, középen bárpulttal, fent galériaszinttel. Hétköznap ebédmenüt kínálnak kedvezményes árfekvésben. Egy hetente változó listáról lehet választani, 2 leves, 2 főétel, 3 desszert közül bármilyen kombinációban. 2 fogás 1850, 3 fogás 2250 Ft-ba kerül. Választásom hideg meggyleves, majd cigánypecsenye második fogásként hasábburgonyával, házi csalamádéval. Kellemes, korrekt ebédet kaptam. Nem kiugró gasztro-élmény, de rendben lévő. A kiszolgálás nagyon készséges. A normál étlap itt is újságformában készült, 10 féle ételük van, tehát rövidebb, mint a Mechwart ligetnél lévő nagyobb, régebbi éttermükben, de van köztük átfedés (azonos ételek). Sörfronton természetesen a Csíki söröket kínálják csapoltan és üvegesben is. Összességében jó élmény volt, de nem annyira hangulatos, illetve emlékezetes, mint a már emlegetett "Nagytestvér"-nél.