Az Árkád étkező szigetének egyik régi, több éves szereplője a Francesco. Főleg olasz ételekben utaznak, melyeket gyorsan megkaphat és ehet az éhes vendégkör. 6-7 féle pizzát tartanak, melyeket szeletben is árusítanak (410-450-490 Ft), ottjártamkor is mindegyik kiírt fajta valóban kapható és elvihető volt, nemcsak a kiíráson szerepeltek, mint néhány más helyen.
Többféle tésztát is kínálnak, spagetti, gnocchi, lasagne, de ezeket nem frissen készítik, hanem már meg van előre főzve és a szósszal be is keverve, ami azért csökkent az élvezeti értéken. Menüben 1200 Ft körüli áron. A pultba és mögé rengeteg minden van bezsúfolva, szinte ráömlik az emberre a sok információ, pedig a kialakítás egész jó, sokkal igényesebb, mint a szomszédos többi gyorsétteremnél. A plafonról belóg hatalmas füstölt sonka és szalámi, de ezek dekorációs célt szolgálnak, nem ezekből az alapanyagokból főznek. A pultnál kikért ételt tálcára téve kell eltolni a pénztárig, amely a pult végén kapott helyet. Bankkártyával lehet fizetni. Egykedvű, gépies kiszolgálás (több látogatás tapasztalata alapján).
Ha lehet, nagy ívben elkerülöm hét végén a bevásárlóközpontokat, a nagy tömeget. Most úgy alakult, hogy az Örs vezér terén akadt dolgom, vásárolnom és ennem is kellett, így legegyszerűbb megoldásként bementem az Árkád Üzletházba.
Az ételudvar területén egy gombostűt se lehetett leejteni, és bevallom őszintén, azért esett a választásom a Cucina di Francesco "tésztás" étteremre, mert ott volt legrövidebb a sor. A pult mögött két legény sürgölődött villámgyorsan, és a kínálat is lenyűgöző volt a maga műfajában. Pizzák, többféle lasagne, mindenféle ízű, színű és formájú tészta. Rögtön megakadt a szemem a tintahalas spagettin, ami sokkal finomabb, mint amilyen szép. Jó nagy adagot kaptam, nem is bírtam megenni az egészet. Bőségesen meghintették parmezánnal. Sajnos a rábiggyesztett citromkarikát is, így annak nem sok hasznát vettem, nem tudtam megfogni anélkül, hogy össze ne kenjem magam, és az ilyen helyen nem túl praktikus. Pedig jó lett volna kinyomni a levét, nem ártott volna az ételnek. Ami egyébként meglepően "halízű" volt, ahhoz képest, hogy bizony alig volt benne a tenger gyümölcseiből. Pár apró rákocska és egy szem árva kagyló. Talán a tejszínes (? ) szószban volt valami aroma, vagy hal alaplében főzték a tésztát. Nem tudom pontosan, mit ettem. . . , de finom volt. És még le is tudtam ülni! :)
Olaszos ételeket árulnak, én eddig a pizzájukat kóstoltam meg. Frissen elfogadható és kellemes volt az általam kóstolt pizza, persze nem egy olaszországi pizzéria minőségét hozta, hanem olyan budapesti és bevásárlóközpontos minőséget. Elfogadható ár/érték arányban. A kiszolgálás átlagos. Se különösebben jót, se rosszat nem lehet róla írni. Éhségűzőnek megfelelő megoldás.