Minden héten járok ezen a környéken, és emlékeztem, hogy sok évvel ezelőtt volt valahol a Hegedűs Gyula utca sarkán egy kis cukrászda, de bevallom, keresgélnem kellett a szememmel, hogy megtaláljam, mert a portálon a felirat belesimul az utcaképbe, s nincsenek hívogató képek, színek, ami idevonzaná az erre járók figyelmét.
Az ajtón belépve a puritán környezetben azonban élénk nyüzsgés fogadott, többen sorban álltak, egy úr éppen rendelt, ketten pedig a pultnál beszélgetve ették a süteményeiket. Ennyi emberrel a cukrászda meg is telt. Sütiken, tortaszeleteken kívül még pogácsát és kávét, üdítőt lehet kapni. Helyben csak állva a pultnál lehet enni-inni, asztalos ülőhely be sem férne. A sütik között klasszikusok sorakoznak, árakban kedvező, hiszen a legdrágább süti is 280 Ft alatti áron kapható. Nem is tudtam, mit válasszak, végül egy fehér marcipános sütire tettem le a voksomat. A kiszolgáló középkorú úr vélhetően a tulajdonos lehet, aki a törzsvendégek és az újonnan érkezők felé is ugyanazzal a barátságos és udvarias érdeklődéssel fordul. A süti - ami a lényeg! - azonban sajnos erősen átlagos, közepesen semmilyen és felejthető volt.