Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Indiai étterem másképpen

Curry House Indiai Étterem BudapestCurry House Indiai Étterem Budapest a térképen

Átlagos 2021. októberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. április 10.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Curry House nem az, aminek látszik, az indiai étterem a 8. kerületből költöztek át, vagy talán már az sem az első helyszínük volt, minden esetre egy ideje a 12. kerületben, a János Kórház feletti zöldövezeti térségben, az egykori Árnyas Étterem helyét vették át. Ez úgy sikerült, hogy részben megmaradtak a régi magyaros elemek, például a teraszon, vagy bent az épített kemence, ugyanakkor a falakat már vörösre festették és számos indiai dekorációt, szobrokat, képeket helyeztek el. A benti teremben egy hagyományos puffos alacsony asztal is van, ahol cipő nélkül törökülésben lehet enni.
Mi egy hagyományos asztalnál foglaltunk helyet, s mivel kifejezetten a kóstolás öröméért, az új felfedezésekért érkeztünk, ezért egy húsos kóstoló vegyestálat kértünk (4500 Ft), Achari bárány húsételt (2900 Ft), mellé kértünk egy adag fokhagymás garlic naan kenyeret (700 Ft). Kértünk pluszban csípős szószt, de a számlán némileg meglepetten tapasztaltuk, hogy erre felszámoltak külön 500 Ft-ot Vindaoo sauce-ként. A mangó juice 600 Ft, a sós lassi, a tradicionális indiai joghurtos alapú ital szintén 600 Ft, míg a házi csapolt sör 900 Ft volt (nem tudni. milyen fajta, de házgyári jellegű, nem kézműves).
Az étlap csinos, szép kivitelű, piros paprika ikonokkal jelzik az ételek csípősségi fokát. Az étlapon kizárólag tradicionális indiai ételek szerepelnek.
A tálon garnélaráknak kellett volna lennie, ehelyett kaptunk lazacot, amiben nem volt sok köszönet, mivel mirelit hűtő íze volt még a sütés és az intenzív fűszerezés ellenére is, nem volt friss, ez nagy hiba. A ropogós tandoori pácos csirkeszárny rendben volt, a zöldséges samosa kissé száraz volt, a zöldség pakorák korrektek, a kis töltött tésztakosárkák ismeretlenek voltak számunkra, de az izgalmas volt. A szószok közül a mentaszósz jó, a mangó chutney folyós, szörp állagú, nincs tartalma (bolti készterméknek tűnt). A külön kért bárányban sok volt a sűrű szósz, de elég kevés a hús.
Összességében nem voltunk maradéktalanul elégedettek. 10% kötelező szervizdíj tevődött az amúgy sem szolid árakra. A személyzet nemigen foglalkozott velünk, a rendelésen és a fizetésen kívül nem volt kontaktus, érdeklődés. Jó pár erősebb indiai étteremben jártunk már a fővárosban, emiatt nemigen értettük, hogyan is kerülhettek be a Top100 magyar/ budapesti étterem közé és hogy lett legjobb indiai étterem a városban. Szerintem nem az.
Az asztal olyan kicsi volt, hogy alig fértek el rajta az ételek, poharak. Nem pontosan értettem, miért nem ülhettünk egy nagyobb asztalhoz, ahol kényelmesen elfértünk volna, hiszen rajtunk kívül még két másik asztalnál voltak vendégek.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (38)
Curry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - EgyébCurry House Indiai Étterem Budapest - Egyéb

Curry House Indiai Étterem további értékelései

2022.04.11egyedül
Néhány hónapja elhatároztam, hogy valami jobbfajta étterembe megyek felfedezni, és úgy találtam, hogy ez a Diós árok 16. az első tíz között van, itt, az ittjartam.hu-n. Így aztán szépen kivillamosoztam a János Kórházhoz, és felsétáltam a kis emelkedőn. Nem pont azt találtam, ami ide volt jelezve,...
Népszerű szállások a környéken
Ensana Thermal Hévíz - Wellness Neked
Ensana Thermal Hévíz
133.500 Ft / 2 fő / 3 éjtől félpanzióval
Szalajka Fogadó Szilvásvárad - Kikapcsolódás
Szalajka Fogadó Szilvásvárad
47.310 Ft / 2 fő / 2 éjtől büféreggelivel
Hotel FIT Hévíz - Pihentető napok
Hotel FIT Hévíz
67.640 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval