2015. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. június 2.Ajánlom a helyet másoknak is!
A Szabadság tér északnyugati sarkán, a Budapest Bisztró és az Eataliano szomszédságában található a Da Mario étterem. Ars poeticájukban úgy fogalmazták meg az iranyvonalat, hogy az olasz konyha egyszerű , de kiválóan elkészített fogásait kínálják, és kizárólag eredetvédelem alatt álló termékeket használnak (bár a mondat 2. részét nem is teljesen értem, s ha értem is, nem tudom, ezt mégis hogyan lehet minden egyes összetevő esetén megvalósítani?)
A szép időre tekintettel a vendégek többsége a teraszt preferálja, de én jobban szeretek bent ülni, mert így függetleníthetem magam az időjárás okozta körülményektől, másrészt így jobban meg lehet szemlélni a belső kialakítást, berendezést. Az egyik főfalon, a pult felett egészen a plafonig boros, pezsgős, Prosecco-s üvegek sorakoznak, a másik oldalon középtájékon egy pizzasütő kemencét helyeztek el, amelyet az üvegfalon keresztül látni lehet "működés" közben.
Az étlap 3 nyelvű: magyar, olasz és angol, olasz ételeket tartalmaz. Az árszínvonal elég magas, a főételek között bőven vannak 5.000 Ft feletti fogások is. Nem meglepő, hogy a vendégkört leginkább külföldiek és jól öltözött üzletemberek adják.
Eleve úgy terveztem, hogy tésztát fogok enni, választásom a Maccheroncini nevű tésztára esett, melyet koktélparadicsommal, mozzarella sajttal és bazsalikommal készítettek el (2200 Ft). Magát a tésztát is helyben, saját kezűleg készítik el, ez egy rövid, bordás felületű csőtészta féleség.
Az étel valóban olyan, amit ígértek, egyszerű, de nagyszerű. A kedves fiatal felszolgáló hölgy hozza külön a parmezánt, s még azzal is meghinti a tésztát. Az étel tűzforró és finom. Adagra közepes, bár a tányér hatalmas, valójában ez egy olyan mennyiség, amit egy 3-4 fogásos ebéd részeként kényelmesen el lehet fogyasztani.
A hozzá kért házilimonádé naranccsal kifejezetten finom, nincs agyonédesítve és nincs telepakolva jégkockával. (a 4 dl-es 750 Ft)
10% szervizdíjat számolnak fel.
A számla végüsszege így 3000 Ft feletti.
Összességében kellemes, nívós hely, de nem különleges, így én túlárazottnak érzem.
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Da Mario Étterem további értékelései
2015.10.19üzleti partnerrel
Főnököm választása volt az étterem, az enyém a fogás. Az októberi eső nem vette el a kedvünket egy jó olasz ebédtől. A belga partner nemrég járt olasz nyaraláson, tehát volt összehasonlítási alap. Előételként friss bagettet hoztak, mely igazi olívaolajjal isteni volt. Egy salátástál volt a...
2013.05.21a párjával
Az étterem jó helyen van, kellemes terasszal a beltere is hangulatos, benne egy nagyon mutatós poharakból kirakott csillárral. A kiszolgálás figyelmes és pontos. Előételnek bruschettát kértünk, nagyon finom volt, ilyen elkészítéssel még nem találkoztunk, utána szicíliai hallevest kértünk ami...
Ensana Thermal Aqua Hévíz
Hotel Golden Lake Resort Balatonfüred