Egyszerű a berendezés, az egyetlen különlegesség talán az, hogy az asztalok lapja színes kék mintás csempés. Meglepően sokan vannak a vendégek, az ebéd végére az összes asztal megtelt. Főleg külföldiek, irániak, de páran magyarok is érkeztek, vagy legalábbis magyarul is beszéltek. Az étlap nem hosszú, kizárólag tradicionális perzsa ételek szerepelnek rajta, amely többé-kevésbé az arab és török konyhához hasonlatos. Marha-, bárány- és csirkehúsos ételek, keleti fűszerekkel, zöldségekkel, különösen népszerű a kebab. A húsos főételek ára körettel együtt 3000 Ft körül alakul. Ebédmenüt nem kínálnak. A Jujeh Torsh névre hallgató csirke kebabot választottam savanykás gránátalma szósszal sáfrányos rizzsel (2800 Ft), mellé kardamomos fekete teát (400 Ft/csésze, 800 Ft/kancsó). Nagy adag ételek (a felét el is csomagoltattam), erős, de kellemes, karakteres fűszerezés, az ízekben az ezeregy éjszaka hangulata sejlik fel. Nagyon ízlett az étel, mást is szívesen kipróbálnék még itt. A szakács és a tulajdonos perzsa, az egyik pincérhölgy magyar. Tőle tudtam meg, hogy éppen ottjártamkor ünnepelték a téli napfordulót, azaz a Shab-e Yalda-t, avagy a Yalda-éjszakát, ami egy több évezredes tradicionális ősi eredetű ünnep náluk, amely a Mithras-kultuszhoz és a zoroasztriánus valláshoz köthető. Ilyenkor a baráti társaságok, nagycsaládok összejönnek és együtt esznek. Az ünnephez kapcsolódó gyümölcsök a gránátalma, mandula, görögdinnye, szárított gyümölcsök, magvak. Az előtérben lévő asztalon is éppen ezeket a gyümölcsöket láttam. Érdekes, hogy én is egy gránátalmás ételt választottam ösztönösen.