A 2000-es években elég trendi helynek számított a kicsit underground-alteros fiatalok körében, monstanság már ezt nem látom, és a vendégkör is mintha idősödött volna, a mostani fiatalság inkább a romkocsmák felé veszi az irányt a Gozsdu-Kazinczy u. környéken. A darshan (vagy darshana) eredeti szanszkrit jelentése talán a keleties motívumokban köszön vissza a dizájnban (bár ezt nagyon átvitt értelemben tudom csak mondani), bár őszintén szólva itt amolyan "vegyesfelvágottal" van dolgunk, mert vannak indiános, mexikóis elemek is a berendezésben. Hasonlóképpen, a konyha és az étlap is ilyen "fúziós" jellegű, a meglehetősen hosszú étlapon kifejezetten magyaros ételek (pl. palócleves, bográcsgulyás, harcsapaprikás túrós csuszával), mediterrán ihletésű saláták és halételek, az olasz konyhát idéző pizzák és tészták, 2 személyes vegyestálak is megtalálhatóak, szóval európai konyha ízei főleg, azaz a névválasztás, a berendezés és az ételek között nem találtam a párhuzamot, mert egzotikus ízeket itt nem találni. A nagyon vegyes étlapnak pedig az az eredménye, hogy igazán semmiben sem profi a konyha, nincs karaktere, az ételek totál átlagosak, még ha nagy is az adag (főleg a köreteket nem sajnálnák), az ételek nem valami jók. Én nem is szeretek itt enni, inkább máshová megyek. Árban középkategóriás. Ami nagyon nem tetszik, hogy a salátákhoz az öntetekért (az étlapon hangzatosan "dresszingek") külön pénzt kérnek, még ha csak 330 Ft is, nálam ez már a lehúzás kategóriába tartozik. A házi limonádék viszont a többi helyhez képest elfogadható árúak (340/470 Ft). Sörből Staroprament, Borsodit és Stellát csapolnak. Somersby ciderek szintén normális áron vannak (490 Ft). Ami szerintem klassz a Darshanban, hogy a belső zárt éttermi részen kívül van a kiülős belső udvar, bár itt elég jelentős az átmenő forgalom, de ez levegős, szellős és laza, és van még az emeleti terasz is, ami ugyancsak oldalról nyitott, emiatt sokkal szellősebb, felülről viszont fedett. Amikor nyitva van a terasz és mondjuk nincs mínusz 20 fok, akkor én leginkább itt szeretek ülni. Ha sok a vendég, a mosdót eléggé le tudják amortizálni, és nem mindig figyeli (vagy nem tartalékolnak be eleget) a személyzet a WC papír kifogyását.