Apró csodák a Klauzál téren

David's Kitchen BudapestDavid's Kitchen Budapest a térképen

Kiváló 2024. októberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2025. január 25.
2024 év elején csendesen megnyitott ez a klassz hely a Klauzál téren. Talán olvastam is róla egy ajánlót, de akkorát nem durrant a hír, pedig egy igazán színvonalas, fiatalos, multikulturális, többfunkciós izgalmas vendéglátó egység, amely megérdemli a figyelmet. Csütörtöktől hétfőig tartanak nyitva reggel 8-tól délután 4-ig, szóval normál munkaidő után már sajnos nemigen lehet ide betérni. Elsősorban a környékbeli nagy számú külföldi turistát célozzák meg, azon belül úgy láttam, minden korosztály jól érezte itt magát. Reggeliző, specialty kávézó, delikátesz, kézműves pékség, brunch - mindezeket nyújtja Davidék konyhája, ha jól értettem, a külföldi illetőségű fiatalember az egyik tulajdonos és a pék, párjával, Liorával nyitották meg a helyet. Közben utána olvastam, és az átmenetileg zárva tartó Baraka luxusétterem a Dorottya utcában is az ő nevükhöz kötődik, szóval akkor azért nem mondanám őket kispályásoknak a budapesti vendéglátásban.
A tartalmas egytálételek ára 3000-3500 Ft között alakul, shakshuka, házi granola görög joghurttal és idénygyümölcsökkel, jemeni Ziva paradicsommal és tojással, saláták 2 méretben/ cékla lencsével, kecskesajttal, répa kölessel és tahinivel. Szendvicsek hidegen vagy grillezve 1700-2500 Ft között. Kitűnő volt a kávé! (a latte 1490 Ft).
Többféle sütiből szokott lenni kóstoló, pl. bejgli, kókuszos süti.
Ha már a Zsidó-negyedben járunk, volt még 2 féle babka is (1290 Ft/szelet), csokis és fehér csokis.
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (15)
David's Kitchen Budapest - Étel/italDavid's Kitchen Budapest - Étel/italDavid's Kitchen Budapest - BelsőDavid's Kitchen Budapest - Étel/italDavid's Kitchen Budapest - Étel/italDavid's Kitchen Budapest - BelsőDavid's Kitchen Budapest - MosdóDavid's Kitchen Budapest - MosdóDavid's Kitchen Budapest - BelsőDavid's Kitchen Budapest - Külső képDavid's Kitchen Budapest - Étel/italDavid's Kitchen Budapest - Étel/italDavid's Kitchen Budapest - Étlap/itallapDavid's Kitchen Budapest - Étel/italDavid's Kitchen Budapest - Étel/ital
Akadémia Hotel Balatonfüred - Téli relax Balatonfüreden
Akadémia Hotel Balatonfüred