Nem járok sűrűn az Allééban, de 2-3-szor már tettem célzottan gasztro-felmérést, s akkoriban valahogy a Desszert Neked kimaradt. Hogy azért-e, mert akkor még nem is nyitottak meg vagy egyszerűen csak elmentem mellette, azt nem tudnám megmondani. Tehát konkrétan ide jöttem, ezt a helyet kerestem és mégis alig találtam meg. De amikor meglett, fogtam a fejemet, hogy nem tudtam észrevenni. Nem egy klasszikus bérlemény üzlethelyiség, hanem a folyosón kialakított, körbejárható sziget. A pultot két oldalról lehet szemrevételezni, majd mellette vannak saját kis asztalok, ülőhelyekkel. Igaz, hogy a folyosóra kitelepülve, de mégis valamelyest szeparálva. A sütemények megegyeznek a 6. kerületi (Andrássy út egyik mellékutcájában) fő "DN" cukrászda finomságaival, ugyanaz a kínálat, de itt azért kisebb a választék, a helyi is kisebb. Szintén találkoztam már a pompás desszertjeikkel az Édes Napok rendezvényen is a Bazilikánál. A sütemények egytől egyik kézműves remekművek, szemre is nagyon mutatósak, és nem utolsósorban nagyon finomak is, prémium alapanyagokból, nagy gondossággal és jó ízléssel készülnek. Cserébe sajnos nem olcsó ez a cukrászda. Leginkább a kifinomult francia vonalat képviselik. A süti darabárak 1090-1390 Ft között alakulnak. A macaronok darabára 430 Ft, kb. tucatnyi íz volt, a pohárdesszertek 590 Ft-ba kerülnek (réteges tripla csokis, illetve vaníliás-málnás), cake pop nyalóka golyók 390 Ft-ért (narancs marcipános, többféle bevonattal). A sütemények közül túlzás nélkül bármelyiket szívesen megkóstoltam volna. A Rákóczi túróst már ismertem, így ezúttal a pisztáciás-málnás-áfonyás tarte mellett döntöttem (1290 Ft). Csodás a krém, élénk a színvilág, a tészta ropogós, de nem száraz. A sütemények mellé friss pörkölésű, olasz kézműves kávét kínálnak, többféle ízesített latte közül lehet választani, illetve dobozos üdítőket láttam még a hűtőpultban. A kiszolgálás kedves, barátságos, hozzáértő. Jó szívvel ajánlom Nektek is ezt a Desszertet.