A Digó pizza már régóta pizzáztatja az gourmet világot ráadásul igen magas minőségben. Fesztiválok nagy királya már hosszú évek óta ám néhány éve úgy döntöttek fix helyen is lehet náluk pizzát enni így immáron megtalálhatóak a Római parton és az Erzsébet téren is az Akvárium közvetlen közelében.
Eredeti nápolyi pizzára esküsznek amit rendes fatüzelésű kemencében sütnek meg rövid idő alatt körülbelül 400-500 fokon. Jómagam egy alap margherita pizzát kértem pluszba szalámival. Az ára jóval az átlag felett volt kimondottan drága és a mérete is relatíve apró volt ellenben az íze kiváló pont mint amilyennek egy rendes olasz pizzának. Mindenkinek ajánlom aki rendes tisztességesen elkészített és friss olasz pizzát akar enni mert ebben a műfajban a legjobbak közt vannak. Ellenben az árak elég borsosak
Meglepődve néztem, hogy nem írtam meg még a Digó pizzás élményemet, holott mindjárt egy éve, hogy fiammal és egy jóbarátjával ott jártunk az Erzsébet téri egységben. Mivel a napot a gasztrotúrának szenteltük, hárman téptünk szét egy remek Margerita Pizzát (1790). Nem spórlásból, bár időnként az is legitim, fontos szempont, egyszerűen az a fiam kedvence.
Szódát ittunk hozzá, hogy pihentessük a májunkat és ezt viszont spórlásból is italra, szánt pénzünket inkább borbárokban költöttük el, aznap hármat is meglátogattunk. Kézműves sörök nincsenek, arra azért szívesen beneveztünk volna, mondjuk egy Reketyére vagy Monyóra netán Szentandrásira. A választék szűk, áttekinthető, ötféle pizza 1800 ás 2800 között, négyféle extra feéltét 300 és 500 ft között. Összességében jó élmény volt, a pizza kifogástalannak bizonyult, tekintve a legendákat, amiket hallottam róla, ezen nem is csodálkoztam. Kifejezetten jó egy témájú hely. Az egész költséget egy főre számoltam, ez lényegében egy fős fogyasztás lett volna normálisan.
Ez a trendi pizzázó stand az Erzsébet téren található az Aquarium lépcsőjének tetején, a Levendula fagyizó mellett. Korábban már találkoztam velük kitelepülésen, a Hold utcai piaccsarnok egyik gasztro-hétvégéjén. Hétfőnként nem készítenek pizzát, ilyenkor csak inni lehet náluk, erre érdemes felkészülni.
A pizzákat frissen készítik, 2000 Ft körüli árakon, feltéttől függően. Hagyományos, kerek, vékonytésztás,jól átsült a tészta, rajta minőségi feltétek. A változatosság kedvéért a Calzonét próbáltam ki náluk, amely mennyiségre egy kisebb, 18 cm-es pizzának felel meg (950 Ft). Mindenféle finom töltelékkel, sonkával, sajttal, paradicsommal, bazsalikommal, de a töltelék tűzforró, vigyázni kell az evéssel. Ha nem elvitelre vásárol az ember, akkor nemcsak talponállózni lehet, van egy fedett sátruk is, igaz alumínium asztalokkal és minden flanc nélkül, de a célnak végül is megfelelt. Szeles időben nem praktikus, mert a sátor falát folyton felfújja a szél, sőt a könnyű székeket is fel tudja kapni, a szalvétáról nem is beszélve. A kiszolgálás nagyon kedves, jópofa, barátságos. Főleg fiatalok és turisták körében népszerű hely.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.