A Digó Pizza pizzáját már volt szerencsém több alkalommal is kóstolni, egyrészt az Erzsébet téri kioszkjukban, másrészt a Hold utcai piac gasztro-hétvégéjén, de szerintem még valamelyik food truck fesztiválon is előfordult. Még a járvány beütése előtt nyitották meg az első igazi éttermüket a Kazinczy utcában, az ottani zsinagóga épületével szemben.
Ahogy a bejárat fölé is ki van írva, tradicionális nápolyi pizzát készítenek, bent látható is a pizzasütő kemence. Az étlap nem túl hosszú. A hagyományos pizza mellett készítenek még szintén pizzatészta alapú calzonét, valamint különlegességnek számít a szarvasgombás pizzájuk, ami pár forint híján 3000 Ft-ba kerül. A barátságos beltérhez itt sikerült kellően barátságos és szimpatikus személyzetet is találni, a pincér fiatalemberrel meg is vitattuk, hogy én inkább valami mást szeretnék enni, de nem pizzát. Egy kitűnő antipasti válogatás tálat kaptam olasz finomságokból, (1790 Ft), 2 féle szalámi, hajszálvékony Prosciutto sonka szeletek, 2 féle sajt, kencék, rukkola-fetasajt- paradicsom saláta, savanyított gyöngyhagyma és kapribogyó, s ezek mellé 2 nagy szelet pizzakenyér. De mondták, ha elfogy a kenyér, csak szóljak nyugodtan, lehet repetázni. Szimpatikus volt, hogy egyszerű szódavizet is lehet kérni, igaz a 290 Ft egy kicsit borsos ár érte. A földszinti asztalokon kívül a galérián további ülőhelyek találhatóak. Nagyon izgalmasak a belső építészeti megoldások és a dekoráció is. Egy kicsit sötét van szerintem, a megvilágítás nem túl jó. Tartanak pár féle üveges kézműves sört és a borok között az olaszok mellett magyar borokat is felfedeztem (pl. az egri Bolyki Pincészettől). 10% kötelező szervizdíjat számolnak fel. Bankkártyás fizetés lehetséges. Klassz hely, ajánlom!
A Digó pizza hamar közönségre talált, mivel sokan szeretik az eredeti nápolyi pizzát. Nem meglepő, hogy az Erzsébet téri teraszegység után megnyitották a klasszikus, kőből épült pizzázójukat, ahol télen is le lehet ülni kényelmesen. Itt pár év alatt két egység is tönkrement, egy francia meg egy olasz, úgy saccolom, hogy ők megmaradnak.
Fatüzelésű kemencében sütik a remek pizzákat, jómagam egy Margerita DOP-t kértem, amin pecorino és bivalymozzarella van, 2890 ftba kerül. Az asztalon nagyipari borslisztet tartalmazó borsszóró, ezt jó lenne borsdarálóra lecserélni. A kiszolgálás rendkívül kedves és szolgálatkész. Csapon csak kommersz sör van, a Heineken által megvásárolt Soproni szortiment, de tartanak palackban kézműves söröket is. A pizzát elvitelre kértem, későn vettem észre, hogy elfeledtem lefotózni. Nem tartanak sok bort, de ami van, az jó. Nálam mindez együtt elég 5 pontra.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.