A Divin Porcello-ba nagyjából tíz éve már beültünk egyszer, de miután ügyet sem vetettek ránk, felálltunk és elmentünk. De a célpontlistámon ezzel együtt megmaradt a hely. Az utóbbi években nem lehetett róla hallani szakmai berkekben s a sajtóban, őszintén szólva azt hittem, hogy bezártak. De nem.
Úgyhogy asztalt foglaltam a webes felületükön, s a tegnap el is látogattunk hozzájuk. A beltér pazar, nagyon jól ki van találva, minden apró részlet megnyerő. Csillagos ötös. A kiszolgálás udvarias, több személyesség beleférne. Ez négy pontra elég. Egy vegyes tapas tálat kértünk, rajta gambas (rák) croquetas (spanyol krokett), vörösboros chorizo, meleg bélszíncsíkok, Jamón Serrano, Manchego Curado, sült paprikakrém, olívabogyó, friss zöldségek. Kifejezetten jó kenyeret adtak mellé. A tapasválogatás minden eleme rendben volt, tisztes, katarzismentes munka. 14900 forint volt a két személyes tál. A borválaszték impozáns, mintegy harminc magyar és spanyol tételt adnak decire, elfogadható áron, sőt, azt is mondhatom, hogy ezen a szinten a belvérosban ez még kedvezőnek is mondható. Az általunk választott Csordás Fodor Juhfark 900 forintba került. A sörök nagyipariak, valami kézműves tétel nagyon hiányzik. A Dreher 0,33-as 1090 ft, érdekes, hogy a semmivel nem jobb, ma már a Heineken által gyártott ugyanakkora Birra Moretti 1490. A tömények igényesek, a koktélválaszték figyelemre méltó. Étel/ital 4,75 pont. Összélmény felfele kerekítve 5 pont.
Ajánlás alapján rendeltem innen párszor korábban, de már személyesen is szerettem volna kipróbálni az éttermet. Függője lettem a lasagne-juknak, de rizottót is fantasztikusan készítik. Helyben lasagne-t rendeltem, de szeretnék legközelebb mást is kipróbálni. Az étterem 3 helységből áll, a kiszolgálás gyors, precíz és udvarias.
A borlap korrekt, magyar, olasz és egyéb külföldi tételek közül is lehet választani. A borok árát nem éreztem túlárazottnak különösebben, ahogy az ételek árai sincsenek elszállva, a végszámla pedig 5% szervizdíjat tartalmaz (csak). A lokáció tökéletes, a Vigadótól pár lépés csak. Könnyű megszeretni, mindenkinek ajánlom.
Évek óta működő, főleg sonkában és füstölt húsokban erős étterem a belvárosban, a Marriott Hotel mögött. A koronavírus miatt nekik is be kellett zárniuk, de most már újranyitottak. Ahogy korábban is, továbbra is kínálnak ebédmenüt, ami naponta változik, 2 fogásos és egy pohár szörp vagy víz is jár mellé.
Márciusban a 2 fogásos menü ára 1590 Ft, ami csészényi levest és 1 hús-szeletes, kb. zóna adag főételt tartalmaz. Nagyon kedves, barátságos kiszolgálás. Igényes, hangulatos környezet, jó konyha, tisztaság. Továbbra is ajánlom. Természetesen lehet bankkártyával is fizetni. Szervizdíj nem volt.
A Marriott Hotellel szemben, a Zenit Hotel mellett működő igényes étterem húsimádóknak. Három nemzet legkiválóbb étkeit gyűjtötték össze egy csokorba: magyar, spanyol és olasz sajtok, sonkák, szalámik, felvágottak és hozzájuk illő kiegészítők: olívabogyó, rukkola. Sajtokon belül többféle tehén- és kecske- is.
Érdemes társasággal menni és a különböző tálak közül válogatni, mert így többféle ízt kóstolhatunk meg. Kérésre egyedi kombinációkat is összeállítanak. A borkínálat is változatos, igényes. Ebédidőben 2 fogásos menüt kínálnak, ami igen népszerű a környéken. 1290 Ft-ért egy csésze levest és egy zóna főételt kaphatunk. Itt valóban kicsik az adagok, a 2 fogástól nem lehet jóllakni, viszont a főétel - grillezett tarja, steak burgonya - nagyon ízletesre sikerült. A belső tér tágas, hangulatos, ízlésesen kialakított és harmonikus összhangban van az étlappal, a konyhával. Jó szívvel ajánlom!
Kitűnő ételek,italok,hangulatos olasz dallamok. Mindenfelől olasz gesztusok,olasz hangok,bellissima... Olasz estek, hamisítatlan olasz ízek,az Aperol spritzben igazi prossecco pezseg... Dolce vita!