2017. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2017. május 6.Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Bor- és sütemény, a legkiválóbbak közül válogatva. Kellemes gasztrobár a Bercsényi utcában, kb. félúton a Móricz Zsigmond körtér és a Szent Gellért tér között. Fehér- halvány orgonalila-ibolyalila színvilág, de a színek ellenére mégsem csajos a hangulata, mondhatni uniszex. Legtöbbször a (társ)tulajdonos úriember személyesen is itt tartózkodik, és maga szolgálja ki a vendégeket, s egyúttal szívesen el is beszélget velük a finom borok és/vagy az édességek, desszertek szeretetéről. Kreinbacher pezsgő, Szamosszegi pálinka, többek között a Szent Andrea Pincészet és a Tokaj-Hegyaljai Zsirai pincészet borai, Illy kávé, Damman filteres teák szerepelnek az italkínálatban.
Mit ehetünk hozzá, a desszertek előtt? Spanyol tapasokat, gazpachot, vadpástétomot, tortillát. A sütemények között cukor-, glutén- és laktózmentes finomságokat is találunk. Különleges kategóriát képeznek a borral ízesített aprósütemények, ezeket is érdemes kipróbálni. Az étcsokis-vörösboros kocka izgalmas kombináció, ezt ajándékba kaptam. Az 5 rétegű Stella tortácskát kóstoltam még, mennyei! Csokoládés piskóta alapon ét-, tej- és fehércsoki-mousse rétegek, tetején könnyű málnahab és közepére szúrva egy szem mandula. Tej- és cukormentes.
14-17 óra között sziesztaidőben zárva tartanak.
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Divine & Delicia további értékelései
2016.11.28egyedül
A Divine – Delicia Divinyi Zoltánnak, a Mádi udvarház korábbi üzletvezetőjének az ínyenckuckója, mely az idei év egyik legjelentősebb felfedezése volt számomra. Itt minden együtt van: meghittség, kellem, otthonosság, jó ízlés, szakértelem, kommunikativitás, pazar borok, kiváló étkek. Egy...
34.800 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel
40.410 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel