2021. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2021. december 25.Ajánlom a helyet másoknak is!
Címként a cukrászda szlogenjét választottam, akik Budapesten két helyen rendelkeznek cukrászdával, egyrészt a pesti oldalon a Kálvin tér közelében, a Ráday utca elején, valamint jelen hely a Margit híd budai hídfőjénél található. Mindkettő forgalmas helyszín, az előbbi inkább gyalogosan, míg ez utóbbi autós-tömegközlekedés értelemben.
A Hisztéria cukrászat fagylaltjait árusítják, vegán és cukormentes ízekben is, ha jól emlékszem, az összesen kínált 14 íz között "normál" nem is fordult elő, csak a mentes változatok. Cukormentesből eper, zöldalma, áfonyás joghurt, csoki, citrom, vanília ízek voltak. Választásom egy gombóc CM banánra és a Velencei álomra esett (narancsos, csokis). 1 gombóc 350 Ft-ba került, ami mentes vonalon már szinte az olcsóbbak közé tartozik. Ízre viszont teljesen rendben volt mindkettő, nem műízű egyik sem, a gyümölcsök zamata kellemesen érződött.
Sütemények és péksütik tekintetében is a "mentes" vonalra fókuszálnak, így glutén-, tej-, laktóz- és cukormentes finomságokat is kínálnak. A sütemények címkéjén rendre feltüntetésre kerültek a megfelelő (CM, GM, LM) jelzések erre vonatkozóan, így segítve a könnyebb eligazodást.
A teljesség igénye nélkül mákos guba torta (950 Ft), Eszterházy torta (1.050 Ft), almás mákos répatorta, klasszikus répatorta. meggyes lúdláb. Összességében a torták szeletárai ezer Ft körül alakultak, ami nem kevés, de az újhullámos és a mentes vonalon már sajnos ez lett az árszínvonal városszerte (vagy még akár felette is).
A gesztenyés fehércsokis matcha - japán zöldtea - torta volt talán a legkülönlegesebb, ami egy igazán friss, könnyed, de egyúttal keleties, misztikus ízkombinációt mutatott. A tészta és a krém is könnyed, "kímélő".
Kínálnak kávét is, de azt nem teszteltem. Még mellé vettem egy Raffaello kókuszos-fehércsokis golyót is (350 Ft), ezt is a mentes változatban, kókusztejjel, cukor nélkül.
A kiszolgálás egy fiatalember személyében nagyon készséges, barátságos, a fagylaltokból kis kóstolót kaphattunk az ízek tesztelése végett. Jól felkészült a kínálatból, de nem akart semmit tukmálni.
A beltér nem nagy, de mégis le lehet kényelmesen ülni, 3-4 asztalkánál. Fiatalos, világos, kellemes a berendezés, minden tiszta, kulturált.
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Népszerű szállások a környéken
Willis Hotel Business & Wellness Zalaegerszeg
36.100 Ft / 2 fő / éjtől büféreggelivel