A DiVino nevű mini-hálózat népnevelő hatását aligha lehet túlbecsülni. Iszonyú fontos hittérítői munka amit csinálnak. Trendivé tenni a globalizmus korában a minőségi magyar bort: hatalmas és fontos feladat. Mindezt remek környezetben, izgalmas ételekkel körítve, és igen komoly szortimentet tartva.
A minap egy kedves aradi barátommal ötletszerűen tértünk be, valójában a Nemo Október 6. utcai egysége volt a következő célpont. Ő ugyanis még nem ismerte a helyet, mondtam, hogy akkor itt a legfőbb ideje. Ittunk egy remek somlói cuvee-t Kiss Tamástól, nekem új volt a név, ami elég ritka a borok világában, mármint, hogy kocsmában és ne szaklapban vagy valamilyen világhálós fórumon ismerjek meg új neveket. Társamnak Mád cuveét rendeltünk ifjabb Szepsy Istvántól. Megtudtuk, hogy a pohár betét (500 ft) alacsonyabb, mint a pohár beszerzési ára, pedig szívesen vettünk voltam 24 darabot az új dizájnú poharakból. Az árak meglehetősek, egy deci bor 900 forint körül indul, amit mi rendeltünk, az is ott volt, de hát a minőséget és helyet meg kell fizetni. Csúcshely továbbra is a DiVino, főleg déltájban, amikor nincs tömeg és hangos “zene”.
Munkatársam meghívására látogattunk el a DiVino-ba egy nagyobb társasággal hétköznap kora este, majd az este eléggé későre nyúlt, mivel a hangulat egyre jobb lett. A kinti teraszon kortyolgatás közben a Bazilika csodás épületét nézegethetjük, a benti rész viszont modern, letisztult, a hátsó traktusban pedig inkább cybertér, a Matrix pirosban.
Bevallom, nem vagyok valami nagy borivó, így a felszolgálók és a barátaim javaslataira hagyatkoztam. Rosét a Takler pincészetből, tokaji furmintot és villányi vörös cuveét kóstoltam. A borok mellé egyszerű, de remek és igen jó minőségű ételeket lehet fogyasztani. Padlizsánkrémet, guacamolét és rokfortkrémet; 4 féle olasz és francia sajtból álló sajttálat, sonkatálat (olasz érlelt hajszálvékony sonkaszeletek feltekerve), olíva-válogatást (3 féle olívabogyóból) ettünk grissinivel és friss baguette-tel. Az ételek ára elég magas, és ha nem nagyobb társasággal van az ember, ennyi mindent úgysem lehet és nem is érdemes berendelni, így viszont mindenből lehetett egy kicsit falatozni. A felszolgálók fiatalok, közvetlenek, és jól felkészültek, a borválaszték pedig beláthatatlanul óriási. Szimpatikus hely, de nem olcsó. A mosdóknál egy kicsit elveszik az ember, mivel női WC felirat nincs, koedukáltnak tűnik a mellékhelyiség.
A DiVino fogalom. Kettő is van belőle, egy a Szent István téren, egy meg a Gozsdu udvarban, ami gasztronómiailag egyre érdekesebb színfoltja Fővárosunknak. Nekem kifejezetten jó tapasztalatom volt a kiszolgálással, mindkét helyen, a Szent István téren este voltunk, amikor olyan zene megy, jó hangosan, amit kifejezetten nem kedvelek és nagy a tömeg, amit szintén nem kedvelek.
De kiválóak a borok, nem véletlen, hogy a hely egyedüliként (tudtommal) a műfajban bekerült a Michelin-kalauzba. A Junibor, azaz a fiatal borászok egyesülete, mely a DiVino „mögött” van, egyszerre dolgozik minőség- és korszelekcióval. A DiVino-ban szinte nem lehet mellélőni, bármit is rendel az ember. Ha jól néztem a Gozsdu udvarban nincs kaja, viszont nagyon rendesek voltak, azt mondták nyugodtan ehetjük az ő teraszukon a szomszédban vásárolt kaját. (Pad Thai)
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
4Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Itt fényképeztem:
Milyennek találod ezt az értékelést?
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.