Kiváló 2016. júliusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2016. július 5.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A DiVino nevű mini-hálózat népnevelő hatását aligha lehet túlbecsülni. Iszonyú fontos hittérítői munka amit csinálnak. Trendivé tenni a globalizmus korában a minőségi magyar bort: hatalmas és fontos feladat. Mindezt remek környezetben, izgalmas ételekkel körítve, és igen komoly szortimentet tartva. A minap egy kedves aradi barátommal ötletszerűen tértünk be, valójában a Nemo Október 6. utcai egysége volt a következő célpont. Ő ugyanis még nem ismerte a helyet, mondtam, hogy akkor itt a legfőbb ideje. Ittunk egy remek somlói cuvee-t Kiss Tamástól, nekem új volt a név, ami elég ritka a borok világában, mármint, hogy kocsmában és ne szaklapban vagy valamilyen világhálós fórumon ismerjek meg új neveket. Társamnak Mád cuveét rendeltünk ifjabb Szepsy Istvántól. Megtudtuk, hogy a pohár betét (500 ft) alacsonyabb, mint a pohár beszerzési ára, pedig szívesen vettünk voltam 24 darabot az új dizájnú poharakból. Az árak meglehetősek, egy deci bor 900 forint körül indul, amit mi rendeltünk, az is ott volt, de hát a minőséget és helyet meg kell fizetni. Csúcshely továbbra is a DiVino, főleg déltájban, amikor nincs tömeg és hangos “zene”.
Munkatársam meghívására látogattunk el a DiVino-ba egy nagyobb társasággal hétköznap kora este, majd az este eléggé későre nyúlt, mivel a hangulat egyre jobb lett. A kinti teraszon kortyolgatás közben a Bazilika csodás épületét nézegethetjük, a benti rész viszont modern, letisztult, a hátsó...
A DiVino fogalom. Kettő is van belőle, egy a Szent István téren, egy meg a Gozsdu udvarban, ami gasztronómiailag egyre érdekesebb színfoltja Fővárosunknak. Nekem kifejezetten jó tapasztalatom volt a kiszolgálással, mindkét helyen, a Szent István téren este voltunk, amikor olyan zene megy, jó...