Kiváló 2013. augusztusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2013. október 8.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A DiVino fogalom. Kettő is van belőle, egy a Szent István téren, egy meg a Gozsdu udvarban, ami gasztronómiailag egyre érdekesebb színfoltja Fővárosunknak. Nekem kifejezetten jó tapasztalatom volt a kiszolgálással, mindkét helyen, a Szent István téren este voltunk, amikor olyan zene megy, jó hangosan, amit kifejezetten nem kedvelek és nagy a tömeg, amit szintén nem kedvelek. De kiválóak a borok, nem véletlen, hogy a hely egyedüliként (tudtommal) a műfajban bekerült a Michelin-kalauzba. A Junibor, azaz a fiatal borászok egyesülete, mely a DiVino „mögött” van, egyszerre dolgozik minőség- és korszelekcióval. A DiVino-ban szinte nem lehet mellélőni, bármit is rendel az ember. Ha jól néztem a Gozsdu udvarban nincs kaja, viszont nagyon rendesek voltak, azt mondták nyugodtan ehetjük az ő teraszukon a szomszédban vásárolt kaját. (Pad Thai)
A DiVino nevű mini-hálózat népnevelő hatását aligha lehet túlbecsülni. Iszonyú fontos hittérítői munka amit csinálnak. Trendivé tenni a globalizmus korában a minőségi magyar bort: hatalmas és fontos feladat. Mindezt remek környezetben, izgalmas ételekkel körítve, és igen komoly szortimentet...
Munkatársam meghívására látogattunk el a DiVino-ba egy nagyobb társasággal hétköznap kora este, majd az este eléggé későre nyúlt, mivel a hangulat egyre jobb lett. A kinti teraszon kortyolgatás közben a Bazilika csodás épületét nézegethetjük, a benti rész viszont modern, letisztult, a hátsó...