Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
A Pomodoro Étterem tulajdonosai - legismertebb tagjuk Gianni Annoni - által alapított olasz borbár az étteremmel szemben található, a teraszokról jól át is látni a másik egységére. Valószínűleg nem véletlenszerűen került kialakításra, pontosabban összehangolásra a nyitva tartás sem.
Az étterem hétvégén 16-18 óra között zárva tart, a borbár viszont 16 órakor nyit. Éppen ez adta az ötletet, hogy a késeire nyúlt ebéd után nézzünk át a DOC-ba is. A beltér egy kissé rendezetlen és túlzsúfolt, a pocok tetején és a kiszolgáló pulton is mindenütt palackok sorakoztak bohém összevisszaságban, amatőr vendég szemmel átláthatatlan rendezetlenségben. Ezúttal nem borozni terveztünk, hanem grappát kóstolni. Gyorsan kaptunk is egy kis gyorstalpaló grappa tanfolyamot a pultban kiszolgáló Szabolcs nevű fiatalembertől. Kóstoltunk tradicionális, azaz víztiszta, átlátszó grappát (Berta Nibblo 4 cl 1880 Ft) és teljesen más világú, tölgyfa hordóban érlelt, barrikolt, aranyszínűt is, testesebb, muskotályos ízvilággal (J. Poli Moscato Cleopatra, 4 cl 1980 Ft). A grappákat 2 és 4 centes mennyiségben lehet kérni, a 2 cl-esek közül a legolcsóbbak 700-800 Ft közül indulnak, de 1000-12000 Ft fölé nem nagyon mentek az árak. A beltéren és a teraszok székein is megjelenik a jellegzetes türkizkék szín, amelyről nekem azonnal az olasz tengerek kéksége ugrott be. A terasz kellemes kialakítású, bár a legtöbb asztal napos, nehéz árnyékot találni. A teraszon valódi szőlőtőkék is növekednek, még szőlő is volt rajtuk. A borbár mellett 2 épülettel található, szintén Pomodoro "családtag" fagyizót is érdemes felkeresni!
Az ínyencek nagy része fenntartással viseltetik a médiasztárok irányában és okkal. Nehéz egy fenékkel két lovat megülni. De nem lehetetlen. Példa rá Gianni, akinek a nevéhez a minőség köthető. Ugyanakkor az is biztos, hogy van benne alázat és tudásvágy, volt szerencsém találkozni vele a VinCE nevű remek boros rendezvény egyik kurzusán is.
Oda az ül be másfél-két órára, akit tényleg érdekel a téma. Pomo D’Oro nevű étterme a legjobb olasz helyek egyike. Fagylaltozója is remek. Most nyitott egy borbárt az étteremmel szemben, mely hangulatos, megnyerő, a kiszolgálás kedves, a borok értelemszerűen Olaszországból érkeztek s a borkorcsolyák is olasz ihletésűek. Mi a borunk mellé (ami egy remek rosé volt) egy olasz kolbászkülönlegességet kértünk, amit húspaszta formájában kaptunk meg egy illatpárologtatóra emlékeztető, mécsessel ellátott kerámiaszerkezetben. Csípős volt, épp amennyire kell. A melléé adott kenyér példaértékű, ízre, állagra egyaránt. Az árak megfizethetőek. A tulaj is ott ült egy asztallal odébb, Segal Viktor sztárséf társaságában. Jó hely a Vino DOC, megyünk még.
4Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Itt fényképeztem:
Milyennek találod ezt az értékelést?
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.