Erről az újonnan nyitott kézműves pékségről az interneten olvastam. A Nagykörúttól, Oktogontól, Andrássy úttól pár perces sétára található. Érdemes a reggeli órákban érkezni, ha valaki a teljes kínálatból szeretne még válogatni. Késő délutánra eléggé megfogyatkozik a készlet, bár este 7-ig tartanak nyitva.
A névválasztás a tulajdonosra utal, aki 30 éve háziorvosként praktizál, azonban 5 évvel ezelőtt hobbiból elkezdett otthon kenyeret sütni, kísérletezett az élesztővel és a kovásszal is. 2015-ben és 2016-ban is díjat nyert "amatőr" indulóként a Kenyérlelke Fesztiválon. Miután komolyra fordult az elhatározás, pék szakvizsgát tett, és idén májusban nyitották meg a pékséget, amely alatt a pincében működik a sütöde. Nem mindennapi élettörténet! Idén szintén nyertek újabb 2 díjat a Kenyérlelke Fesztiválon. Ezúttal én is az ezüstéremmel jutalmazott vajas nosztalgiakiflit kóstoltam (130 Ft/db), amely még másnap is finom, jó állagú élvezhető maradt. Az átlagos kiflinél egy kicsit nagyobb méretű. Lehet még kapni sok egyebet is: sajtos kiflit, sajtos perecet, kakaós és diós csigát (350 Ft), virslis roládot, pacsnit, bagettet. A díjnyertes rozskovászos félbarna teljes kiőrlésű búzalisztből készült kenyér 600 Ft/ 0,5 kg. Rozskenyérből sütnek olívabogyós, tökmagos, sült hagymás, sokmagos és teljes kiőrlésű rozsos változatot is. A kiszolgáló pultos hölgy kedves volt. Sok külföldi is betéved ide, nemcsak magyarok. A hűtőpultban üdítő kapható. Helyben lehet enni, de csak állva a fal menti könyöklőknél.