Megújul az utca

Dose Espresso BudapestDose Espresso Budapest a térképen

Kiváló 2017. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2017. június 28.
Talán 2 évig is üresen, magára hagyatottan állt ez a bérlemény a Bank Center mellett, korábban egkori kollégáimmal nagy kedvencünk, a Vian Café működött itt. Ez még a klasszikus reggelizős kávézó volt, nem a pár méterrel feljebb lévő bisztrós-ebédelős-vacsorázós étterem.
A Dose specialty kávézó pár hete nyitott itt meg, nem mintha a környék nem lett volna elég jól ellátva már eddig is újhullámos kávézókkal (pl. a Bank Center földszintjén a Tamp&Pull, az Alkotmány utcában a Madal 3., az Arany János utcában lejjebb az Espresso Embassy), és további nem újhullámos, de színvonalas, jó kávézók is vannak. Meglátjuk, bírják-e majd a versenyt, minden esetre szerintem a jó kávéra mindig van vevőközönség, és itt a "City"-ben még jó eséllyel fizetőképesek is.
Mivel az utcát hónapok óta felújítják, a megközelítés és bejutás nem egyszerű, de úgy tűnik, már a vége felé járnak a munkálatoknak. A belső tér elegáns, nagy belmagasság, modern, inkább skandináv hangulatú, barna-fa, letisztult, "Ikeás" a dizájn. Kizárólag prémium kategóriás, kiváló minőségű kávét főznek, többféle is van egyszerre "csapon". A magam részéről egy kevéssé savas Red Brick-et kértem. Az espresso 480 Ft-ba kerül, a tej nem feláras. Az asztalokon nincs cukor vagy édesítő, a fal melletti pultnál lehet "önkiszolgálóban" szórni/adagolni. Nagyon igényes, tiszta, kellemes, nyugis hely.
Az ételfélék is specialty-tipikusak: némi kézműves péksüti, croissant, kézműves tortaszeletek, helyben készült teljes kiőrlésű szendvicsek. Árban belvárosias, nem olcsó.
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (36)
Dose Espresso Budapest - Étel/italDose Espresso Budapest - Étel/italDose Espresso Budapest - Étel/italDose Espresso Budapest - BelsőDose Espresso Budapest - Étel/italDose Espresso Budapest - Étel/italDose Espresso Budapest - BelsőDose Espresso Budapest - BelsőDose Espresso Budapest - BelsőDose Espresso Budapest - BelsőDose Espresso Budapest - Étel/italDose Espresso Budapest - Étel/italDose Espresso Budapest - Étel/italDose Espresso Budapest - BelsőDose Espresso Budapest - Étlap/itallapDose Espresso Budapest - Étel/italDose Espresso Budapest - Étlap/itallapDose Espresso Budapest - MosdóDose Espresso Budapest - Külső képDose Espresso Budapest - BelsőDose Espresso Budapest - Étel/italDose Espresso Budapest - Külső képDose Espresso Budapest - Étel/italDose Espresso Budapest - BelsőDose Espresso Budapest - Étel/italDose Espresso Budapest - Étel/italDose Espresso Budapest - Külső képDose Espresso Budapest - Étel/italDose Espresso Budapest - BelsőDose Espresso Budapest - Étel/italDose Espresso Budapest - BelsőDose Espresso Budapest - Étel/italDose Espresso Budapest - MosdóDose Espresso Budapest - BelsőDose Espresso Budapest - BelsőDose Espresso Budapest - Belső

Dose Espresso további értékelései

2024.10.13egyedül
2017-ben a nyitás után nem sokkal írtam erről a kávézóról már, akkor is tetszett. Ma a Bazilikából jövet erre jöttem el gyalogosan, úgy voltam vele, ha találok nyitva egy kávézót, akkor betérek, mert vasárnap sok vendéglátó hely pihenőnapot tart, ha nem, akkor nem, úgy is jó, de a DOSE éppen...
2019.04.08kollégákkal
Az eszpresszó kávé nagyon finom volt, a kiszolgálás kedves, a környezet kellemes. A kávé 550 Ft, a tejért külön nem számoltak fel semmit. Néhány sütemény, croissant is kapható. Déli órában kevesen voltak.
Hotel Halászkert Badacsony - Szilveszter
Hotel Halászkert Badacsony