A Hadik Kávézóban és a Szatyor Bárban tett látogatás után a Körtér felé haladva éppen útba esett még a Dr. Gelato is, egy jó fagyi még igazán bevállalható volt. A Dr. Gelato-nak az a szlogenje, hogy "Szenvedélyünk a fagylalt! " - nos ezzel kapcsolatosan én is úgyanígy érzek, jó dolog rokonlelkekkel összetalálkozni.
Pici és mondhatni jellegtelen üzlethelyiség, van előttük egy kis terasz is, de a többség úgyis csak veszi a fagyit és útközben megeszi, én is így tettem. A választék kb. 20 féle fagyi volt, bár a honlapjukon azt írják, összesen közel 300 féle fagyit gyártanak, ezeket nyilván nem egyszerre helyezik ki. Hogy csak nekem nem volt szerencsém a választással, vagy így alakult, nem tudom, de nekem a kiválasztott 2 íz, a Limoncellő (citrom-lime között félúton) és a Rafaello (kókuszos fehércsoki) is olyan átlagosak voltak. Szerepelt még a kínálatban: Oreo keksz, málna, sárgabarck, citrom, fahéjas szilva, vanília, sárgadinnye. . . , ezek közül ez a 2 tűnt megnyerőnek név és szín/kinézet alapján. Nem volt rossz, 2 átlagos gombóc, de semmi extra. Igazából így kb. 2 hét elteltével már nem is tudom visszaidézni, nem jut eszembe semmi különleges. A kiemelkedő fagyikat (vagy bármilyen más ételt) pedig az ember nem felejti el egykönnyen. A kiszolgálás is átlagos volt, nem volt semmi plusz kontaktus, csak köszönés, rendelés, fizetés, köszönés és ennyi.
Kezdjem azzal, hogy a látszattal ellentétben nem vagyok nagy fagylaltevő. Így nem is tudtam, hogy miféle akció ez a nagy fagylaltnap, amikor a bekapcsolódó helyek féláron kínálják portékáikat. Tény, hogy aznap hosszú sor kanyargott a Móricz Zsigmond körtér melletti Dr. Gelato fagyizó előtt, úgyhogy látogatásunkat későbbre halasztottuk.
Ami nem sok időn belül össze is jött. A tulaj kedves, közlékeny, a fagylaltok bizalomgerjesztőek, a választék impozáns. Végül egy gombóc eper mellett döntöttem, nekem annyi bőven elég, sajnos társam nem akart egyikből sem enni. Az eperfagyi kiváló volt, ide betérünk még máskor is.