Egyik téli este az étterem előtt sétálva betértünk egy rétesre és forralt borra, nagyon kedvesen fogadtak, nemcsak azt a vendéget szeretik, aki végig eszi az étlapot. Forralt bort máskor is itt szoktunk inni, fele annyiba kerül, mint a Vörösmarty téren 100 méterrel odébb, is kiváló minőségű borból készül.
Az étlap főleg magyaros ételekből áll, néhány izgalmasabb tétellel, a fő profil a turisták csalogatása, a cigányzene is nekik szól. A hely nagy előnye a fekvése, a teraszról fantasztikus panoráma nyílik a Várra, ehhez képest az árak nem magasabbak a belvárosi átlagnál. A vásári forgatag talpon állójában sem lehet olcsóbban enni.
Az Étterem Hét gazdag kínálatából ezúttal a Dunakorzóra esett a választásunk. A háromfogásos menüt háromféle előételből/levesből, négyféle főételből, háromféle desszertből állíthattuk össze. Egyik kategóriában sem ettünk egyformát, ketten hatféle ételt választottunk, és valamennyi tökéletes volt.
A párom Konyakos kacsamáj bonbont kért mangó textúrákkal, Kacsasültet lilakáposzta pürével és zsemlegombóc muffinnal, végül Rakott csokis-málnás tortát. Az előétel elegáns volt, a máj finoman fűszerezett. A kacsacomb omlós, a bőre pedig ropogós. Én a hűvös, esős idő miatt választottam hideg előétel helyett a forró Vadnyúl csorba levest. Jól tettem. Tejfölös, tárkonyos, savanykás, nagyon finom volt, és bőven volt benne julienre vágott zöldség. Az egyik kis húsgombócot mohón bekaptam az első kanál levessel, a másikat eltettem a végére jutalomfalatnak. :) A citruskéregben sült sertésszűz kérge rendkívül finom, maga a hús pedig szaftos, nagyon jó állagúra sütött. Vajmártás, articsókaszív és pagodakarfiol járt mellé, meg egy kis csíra. A cukor- és gluténmentes Esterházy-torta pont annyira volt édes, amennyire kellett, legtöbb helyen hajlamosak túlédesíteni a diabetikus készítményeket. Első ránézésre kicsinek tűntek az adagok, de mire végigettük a menüt, tökéletesen jól laktunk mindketten, és élveztünk minden falatot. Kitűnő borokat kínálnak az ország minden borvidékéről, de csapolt és üveges sörből, üdítő italokból is széles a választék. A kiszolgálás udvarias. Szívélyes, de nem tolakodó. Érkezésünkkor frissen sült, még langyos sajtos csigával kínáltak. A fogások közti rövid várakozás alatt pedig gyönyörködhettünk a kilátásban, ablak melletti asztalunk a Várra nézett. A tisztaság kifogástalan, az étteremben és a mellékhelyiségekben egyaránt.
Jártamban keltemben már sokszor találkoztam a hellyel, de bevallom, eléggé előítéletes voltam vele szemben. Azt gondoltam, hogy ez egy tipikusan külföldi turistákra specializálódott hely égbe szökő árakkal. A bejáratnál lévő étlapon szereplő 1200 Ft-os Gundel palacsinta azonban ínycsiklandozónak tűnt, így helyet foglaltunk a teraszon.
A panoráma csodálatos: meleg nyári éjszakán a megvilágított vár látványában gyönyörködni, miközben kortyolgatom a hideg limonádét egy teljesen korrekt Gundel palacsintát eszegetve. Teljesen beteltem az élménnyel. A kiszolgálás kedves, gyors és figyelmes. A tálalás a helyhez méltó. Tökéletes este, tökéletes kiszolgálással és édességgel.
Bö masfel evtizeddel ezelöttig Magyarorszagon eltem, s az akkori etteremvezetöt/tulajdonost ismertem. Sajnos, az idös ur (aki a regi idökböl visszamaradt vegtelensegig udvarias, de nem tolakodo, finom ember volt) feltetelezhetöen mar nem el. Akkoriban allandoan tele volt az etterem, s gondoltam, teszünk egy probat a fiammal, budapesti utazasunk bucsuestejen.
Fantasztikus kilatassal a Varra, a Gellert-hegyre. En ettem levest is, a majd mind a ketten sült kacsacombot rendeltünk. Nagyon finom volt, de valoban kis adagok, meg a fiam is meg tudott vele birkozni, pedig ö igazan kisetkü. Az arak belvarosiak, de nem ereztem tulzonak. A kiszolgalas szemelytelen. Mi eredetileg a teraszon ültünk, de aztan kicsit szelesnek talaltuk a kinti reszt, igy beültünk a zart etterembe. Nagyon szepen, s tisztan van berendezve. A ciganyzene jo, s nem tolakodoan hangos. Ha ismet Budapesten jarunk, valoszinü, hogy ismet elmegyünk oda enni.
A Dining City étteremhét keretében ebédeltem ebben az étteremben. Fix áron 3 fogásos menüt lehetett választani. Az étterem exkluzív helyen, a Duna korzón található. A jó idő beköszöntével a terasz megtelt főleg külföldi turistákkal. Benn kb. az asztalok 1/3-ánál ültek, én is itt kaptam helyet az egyik Dunára és Budavári Palotára néző ablak mellett, csodálatos panorámával.
Az előételek közül a grillezett kecskesajtos baguettet választottam zöldsalátán tálalva sült kápia paprikával. Nem volt hatalmas adag, de nagyon finom, jól eltalált kezdésnek ígérkezett. A főétel: rostonsült harcsa steak paprika salsával, juhtúrós sztrapacskával, kapor mártásban hasonlóképpen nagyon jól sikerült, a harcsa friss, ropogós, belül omlós volt. Mindezt megkoronázta a szuper desszert, csokoládés brownie eper velővel és 1 gombóc vanília fagyival. 1 üveg ásványvízzel és szervizdíjjal együtt 3800 Ft-ot fizettem, ami elég jó ár-érték arány, bár persze nem olcsó. A hely elegáns, letisztult, nem hivalkodó. A kiszolgálás is 5 szívecskés volt. Nagyon jó benyomást tett rám az étterem, mindenkinek ajánlom!
Nagyon hangulatos volt az étterem, az ételek is finomak voltak, de aki itt szeretne jóllakni, az bizony az előétel, főétel, és desszert sort végig kell egye. Az adagok elég szerények. Én jóllaktam nőként, de a párom bizony még egy olyan főétel adagot meg bírt volna enni, mint amennyit kapott. Ehhez képest viszont már az árak magasak voltak.
A párommal ünnepeltük itt az évfordulónkat. Szerettük volna különlegessé tenni ezt a jeles eseményt, így sokáig keresgéltünk a megfelelő étterem után. Megnéztünk számtalan helyet, ám általában ahol szép volt a kilátás, ott lehetetlenül drága volt az étel. Végül megtaláltuk a Dunacorso éttermet.
A képek alapján hangulatos helynek tűnt, és az árak is teljesen elfogadhatóak voltak. Este 10 körül érkeztünk meg. Kellemes, nívós, színvonalas étterem fogadott minket. A kiszolgálás profi volt, kedvesek és segítőkészek voltak. Az ételeket pedig még élvezetesebbé tette az élőzene és persze a gyönyörű kilátás. Mindenkinek ajánlom a helyet, aki egy színvonalas, romantikus vacsorára vágyik, mi pedig köszönjük a szép estét!