Az Ébresztőnek jó a sajtója, elsőként a Pozsonyi úti tavaly nyílt egységbe sikerült eljutni. Ettünk egy csokis sütit, egy quiche-t, ittunk egy turmixot. A kiszolgálás remek, a beltér hangulatos, minden nagyon ízlett. Nem egy olcsó hely, 800 ft körül volt a süti meg a quiche, ami mellé kérdezték, hogy kérek-e salátát kértem, kaptam egy kis balzsamecetes rukkolát, az is a számlára került, de sebaj. Nagyon tetszett a hely, ebből zsánerből jöhet bármennyi…
Egy újabb újhullámos, azaz specialty kávézó Újlipótvárosban. Nagyon forgalmas és jól megközelíthető helyen, a Jászai Mari téren vannak, viszont nehezen észrevehetőek, nagyon belesimul, eltűnik a portál a többi hely harsányabb, látványosabb kiírásai mellett, plusz nekik nincs saját teraszuk, mint több szomszédos vendéglátó egységnek.
A közelmúltban, talán pár hete nyitottak, és bázisuk Tatán van, ott régebben működik már egy kávézójuk. Újhullámos kávézó annak minden tipikus "stílusjegyével". Acélszínű La Marzocco kávégép, a kávékat fekete fakeretes táblára krétával írják ki, hófehér és fenyő berendezés és színvilág, növénydekor (pici cserepes kaktuszok, a falon levélmintás képek). Juicy gyümölcslevek és kézműves szendvicsek, az asztalon üvegpohárban barnacukor, magasított bárszékes fenyőasztal. Nemcsak az Ébresztőre vonatkozik, hanem általános benyomásom a hozzájuk hasonló újhullámos kávézókkal kapcsolatosan, de ide sorolhatom az új nyitású bio-vega-öko bisztrókat is, hogy szinte mind ugyanolyan, nincs eredeti arculat, nincs egyéniségük, ugyanazok a klisék szinte mindenkinél. 2 féle kávét főznek, ami folyamatosan változik, de kizárólag felső kategóriásakat, ottjártamkor brazil és burundi volt az ajánlat. Az egyik savasabb, világosabb pörkölésű, a másik közelebb áll a klasszikus feketéhez. Egy eszpresszó 450 Ft, a cappucino 650 Ft. Minden kávét lehet kérni dupla adag feketével, azaz double shot-ként (+200 Ft). A kis galérián dizájnos vászontáskák csillagászati árakon (pl. egy hátizsák több mint 25ezer Ft! ). Kedves kiszolgálás, barátságos stáb.