Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Specialty, csapó 258

Ébresztő BudapestÉbresztő Budapest a térképen

2017. júniusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2017. június 10.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Egy újabb újhullámos, azaz specialty kávézó Újlipótvárosban. Nagyon forgalmas és jól megközelíthető helyen, a Jászai Mari téren vannak, viszont nehezen észrevehetőek, nagyon belesimul, eltűnik a portál a többi hely harsányabb, látványosabb kiírásai mellett, plusz nekik nincs saját teraszuk, mint több szomszédos vendéglátó egységnek. A közelmúltban, talán pár hete nyitottak, és bázisuk Tatán van, ott régebben működik már egy kávézójuk.
Újhullámos kávézó annak minden tipikus "stílusjegyével". Acélszínű La Marzocco kávégép, a kávékat fekete fakeretes táblára krétával írják ki, hófehér és fenyő berendezés és színvilág, növénydekor (pici cserepes kaktuszok, a falon levélmintás képek). Juicy gyümölcslevek és kézműves szendvicsek, az asztalon üvegpohárban barnacukor, magasított bárszékes fenyőasztal. Nemcsak az Ébresztőre vonatkozik, hanem általános benyomásom a hozzájuk hasonló újhullámos kávézókkal kapcsolatosan, de ide sorolhatom az új nyitású bio-vega-öko bisztrókat is, hogy szinte mind ugyanolyan, nincs eredeti arculat, nincs egyéniségük, ugyanazok a klisék szinte mindenkinél.
2 féle kávét főznek, ami folyamatosan változik, de kizárólag felső kategóriásakat, ottjártamkor brazil és burundi volt az ajánlat. Az egyik savasabb, világosabb pörkölésű, a másik közelebb áll a klasszikus feketéhez. Egy eszpresszó 450 Ft, a cappucino 650 Ft. Minden kávét lehet kérni dupla adag feketével, azaz double shot-ként (+200 Ft).
A kis galérián dizájnos vászontáskák csillagászati árakon (pl. egy hátizsák több mint 25ezer Ft!). Kedves kiszolgálás, barátságos stáb.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (8)
Ébresztő Budapest - Külső képÉbresztő Budapest - Külső képÉbresztő Budapest - Külső képÉbresztő Budapest - BelsőÉbresztő Budapest - BelsőÉbresztő Budapest - BelsőÉbresztő Budapest - BelsőÉbresztő Budapest - Étel/ital

Ébresztő további értékelései

2018.07.04gyerekekkel
Kiváló
Az Ébresztőnek jó a sajtója, elsőként a Pozsonyi úti tavaly nyílt egységbe sikerült eljutni. Ettünk egy csokis sütit, egy quiche-t, ittunk egy turmixot. A kiszolgálás remek, a beltér hangulatos, minden nagyon ízlett. Nem egy olcsó hely, 800 ft körül volt a süti meg a quiche, ami mellé kérdezték,...
Népszerű szállások a környéken
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
64.515 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval
Panoráma Hotel Noszvaj - Legjobb ár
Panoráma Hotel Noszvaj
31.700 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval
Hotel Aphrodite Zalakaros - All inclusive ajánlat
Hotel Aphrodite Zalakaros
209.400 Ft / 2 fő / 3 éjtől all inclusive ellátással