Nos, az Édességlabor nyílt meg, 3 fiatal cukrászlány álma, akik az elmúlt 2 évben leginkább az ismeretségi körükben, baráti megrendelésre dolgoztak, közben járták Európa cukrászdáit, és tapasztalatokat gyűjtöttek. Kreatív, egyedi süteményeket készítenek, leginkább a Zazzi irányvonalát követve, de ahogy elmondták, semmiképpen nem őket akarják másolni vagy utánozni. Picike a bolt, a falnál lévő pultnál lehet a zsiráfszékekre leülni, amúgy a dizájnban a hófehér dominál. A sütiket az üzlet mögött lévő műhelyben készítik el. Nem túl bő a kínálat egyszerre, 6-7 féle sütit és 3-4 féle kekszet kínálnak, valamint kávét is főznek. Nehéz volt a választás, s úgy tervezem, majd folyamatosan végigkóstolom a teljes repertoárt, az elsőként tesztelt csokis-narancsos csúcs már a téli hangulatot idézi, nagyon remek. A külső tejcsokis borítás pudingos hatású, a narancsos töltelék marcipános jellegű, a tészta kissé omlós, nem piskóta jellegű. 1-1 süti 690 Ft-ba kerül, ami nem olcsó, de ezek a kézműves sütik másutt is sajnos ebben az árkategóriában mozognak. Volt még túrós csúszás desszert (ez a specialitásuk), lúdláb (ami egyáltalán nem hasonlít egy hagyományos lúdlábra), epres-kókuszos szelet, almatorta, tonkababos-csokis szelet. A sütemények nem tartalmaznak tartósítószereket és mesterséges színezékeket. A nyitvatartási idejük számomra nem valami praktikus, mert vasárnap zárva tartanak, szombaton rövid nyitva tartásuk van, és a hét többi napján is este 7-kor zárnak. Persze lehet, hogy ez még a kezdeti időszak, és a vendégekhez igazodva ezen változtatnak még.