2019. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2019. július 24.Ajánlom a helyet másoknak is!
Kitűnő hangulatú kis könyvesbolt és egyúttal kávézó a Móricz Zsigmond körtér közelében. Már pár hónapja kinéztem a kirakatból, de a nyitva tartásuk még a régi egyen-időket idézi (H-P. 10-18), így akkor nem találtam őket nyitva. Belépve azonnal megragadott az új könyvek számomra mindig kellemes nyomdaillata, kicsi a hely, ezért a kialakítás zegzugos. Sokféle könyvet árusítana, a saját kiadásúak mellett egyházi- és gyermekkönyveket is. (kis színes: Tarlós összes is kapható). A belső térnek kb. 1/3-át foglalják el a kávéházi asztalok.
Elég sokféle palackozott bort is lehet vásárolni, és valóban, üzleti szempontból is elég nyerő ötletnek tűnik bort és könyvet árusítani egy helyütt, hiszen ha éppen nincs semmi kreatív gondolat a fejünkben, ez a 2 ajándék mindig jól jön. Pl. St. Andrea Pinot Noir, amelyet már többször vettem apámnak ajándékba, aki az utóbbi években nagy PN rajongó lett; Sebestyén Merlot, Apátsági Hemina (Pannonhalmáról többféle palack fehér), sőt a borokon kívül Momenta mentalikőrt is felfedeztem különleges palackban, többféle méretben.
A személyzet egy fős "mindenes". Róla sok pozitívumot nem tudok elmondani, miután a 10+ perces privát telefonbeszélgetést voltam kénytelen végighallgatni, mire a vendégek felé fordította a figyelmét.
Egy eszpresszó 350 Ft, a cappuccino 450 Ft (előregyártott porból, csokoládé és vanília), specialitásuk az Éghajlat café, amely egy hosszú kávé csoki- és málnaöntettel, illetve tejszínhabban. Szerintem szuperül hangzik márcsak olvasva is, azonban minden előregyártott bolti (szirup, hab).
Összességében, kizárólag a hangulat miatt megadom a 4 pontot.
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Népszerű szállások a környéken