Az Egyelek+ egy viszonylag újabb keletű, fiatalos, főleg street food-ban utazó önkiszolgáló étterem az Árpád úton, Újpest-Központ és Újpest- Városkapu között kb. félúton. Nagyon jó értékeléseket, véleményeket olvastam róla, így nagyon megörültem, amikor véletlenül belefutottam.
Őszintén szólva és nem azt és nem úgy tapasztaltam, mint ahogyan azt mások megélték és leírták. A pultnál kell rendelni és fizetni, majd az elkészült ételt átvenni. A személyzet egyáltalán nem volt kedves, sem segítőkész, ajánlás helyett unottan annyit javasoltak, hogy olvassam el a kiírásokat. Ebédmenü már nem volt. A kiírás a falon meglehetősen tömény és átláthatatlan, nem könnyű rajta eligazodni. Húsgombóclevest és a hely klasszikusának számító hamburger kértem. A leves emlékeztetett egy felhígított paradicsomos húsgombócra, legalábbis a gombócnak teljesen olyan íze és összetétele, állaga volt. A hamburger is meglehetősen átlagosra és felejthetőre sikeredett, a zsemle nagyüzemi, morzsalékos puffancs típusú, a húspogácsa mirelit hatású, nem színhús(nak tűnő). Az árszínvonal valóban kedvező, de ez még azért kevés a boldogsághoz és az elégedettséghez.
Kissé túlzás a cím, persze, de hihetetlen, hogy az egyszerű Árpád úti kis étkezde milyen ételeket takar! :) A hely maga pici, és egyszerű megjelenésű, semmi feltűnő, de a kínálatot olvasva már sejthető, hogy a szakács nem egy üzemi konyháról jött.
Állandó ételeik mellett naponta kínálnak kétféle menüt, ezek általában egyszerűbb dolgokat rejtenek, de egy szipmla vadast is olyan ízlésesen tálalnak, mintha gourmet-szakács készítette volna. Emellett van egy "állandó" étlapjuk, ám ezen is jelennek meg szép számmal újdonságok. Ha ide jöttök egy dolgot muszáj enni, függőséget okoz: a borjú bécsit! Akkora husi, hogy leesik a tányérról, parázsburgonyával. . . egyszerűen nem lehet megunni. A hús ízletes, vastag, omlós, kettévágva szép színű, látszik, hogy minőségi. A panírja tökéletes és citrommal megcsöpögtetve. . . te jó ég! Akkora adag, hogy a nagyétkű férfiak is pislognak rá a 2/3-ánál tartva. De eddig bármit próbáltam ( fish& chips, egyszerű grillezett csirkemell, házi hamburger, desszertek) minden igényesen, frissen készített, tényleg hibátlan. Egyetlen dolog hibádzik, és az a kiszolgálás hangulata. Értem és becsülöm, hogy családi vállalkozás, de azoknak is járhat egy mosoly, akik nem a család ismerősei. Ha ezt az apróságot lehet pótolni, akkor minden szempontból verhetetlen. Az Egyelek+ nemcsak kerületi, de városi szinten is elüt a megszokott étkezdéktől. Egyszerűen azért a párszáz plusz forintért éttermi minőségű ételt ehetünk ebédre, a munkából kiugorva. Újpest legjobbja, pont.