Az Étterem7 keretein belül ültünk be az étterembe Párommal. Kértünk szinte minden ételből, ami a menün volt: előétel, főétel, és desszert. Mindegyik étel kifogástalan minőségű volt. Nem túl fűszeres, nem túl csípős, pont jó! A kiszolgálás rendkívül barátságos volt, az ételek gyorsan elkészültek, nem kellett sokat várni semmire. Prémium kategória a város szívében, tök jó hely!
A déli menü kedvéért (2 fogás 1. 290Ft - ár-érték arányban kiváló) tértünk be már többször már az Eiffelbe - 4-5-féle leves,7-8-féle főétel, mindig van valami különlegesség, a hagyományos ételek (pl. főzelékfélék) mellett, így mindenki találhat kedvére valót.
Érdemes a napi desszertet is kipróbálni (+350 Ft), többször az volt az étkezés csúcspontja az egyébként is finom ételek mellett. A harmadik fogás akkor is szükséges, ha igazán jól akar lakni az ember: az adagok nem mondhatóak nagynak, egy átlagos étvágyú férfiembernek két fogás mellett még nem lesz tele a hasa.
Az étterem elegáns, trendi, mégsem rideg, nagyon otthonos hangulata van. A kiszolgálás figyelmes, gyors, de nekünk nem tetszett, hogy a pincérek letegeztek minket. Rendben van, hogy fiatalos, pörgős a csapat, de a lazaság nem terjedhet odáig, hogy a huszonéves pincér letegezi a 35 év körüli hölgyeket és a 40 év körüli urakat.
Ez megengedhetetlen. Az étteremhét keretein belül vacsoráztunk itt, jól átgondolt, ínycsiklandozó menüsorból lehetett választani. A borjú raguleves finom volt, de csak egy kis darab hús volt benne, az erdei gombát nem találtuk. Főételként a társaságból mindenki kacsamellet választott. 4-ből 3 tányér tökéletes volt, egyikünk tányérján azonban látványosan kevesebb húst tálaltak fel, ráadásul ezen a tányéron a kacsamell bőre nem volt ropogósra sütve. A köretként tálalt gratinírozott burgonya isteni volt. Az ételekhez kóstolt borok és a házi limonádék nagyon finomak voltak. Összességében kellemes vacsora volt, egy kis odafigyeléssel és az alapvető udvariassági szabályok betartásával tökéletes lehetne.
Társasággal mentünk, ebédelni. Asztalt csak úgy tudtunk foglalni, hogy megígértük, hogy senki sem menüt fog kérni, hanem étlapról rendel (így is történt). Ez azért furcsa, hogy menüre, 12 főre nem lehet asztalt foglalni. Picit késtünk, ezért a fejünkre is koppintottak, és én a kiszolgálással azért nem voltam maradéktalanul elégedett.
Asztalt foglaltunk, honlapon ez nem nagyon működik, de Facebook-on igen. Érkezéskor rögtön tudták, mutatták. Kiszolgálás gyors és felettébb udvarias! Tényleg, ez valódi 5 csillag. A választékot én bővíteném, de értem, hogy bistro&bar, szóval ez is rendben. Korrekt tájékoztatást kaptunk az ételekről.
Beszélgetéshez talán picit zajos volt, de ennek legfőbb oka inkább egy nagy csapat volt, mint a zene. Ami nem tetszett: 9 körül eloltották a hátsó rész fényeit - ez nem baj, meg öko- , csakhogy a barátaink a mosdóban mobiltelefonnal kellett, hogy világítsanak - ezt nem értettük! Cézár saláták rendben voltak, hagymakrém tökfinom, szóval minden oké, a megosztott fizetés sem okozott problémát. Összességében minden rendben volt, talán a vállfák elhelyzése vagy nem tudom mi, de valami még úgy hiányzott. . . talán egy jó ötlet, hogy mitől lehetne picit eredetibb ez a tényleg nagyon jó hely. De hajrá, én szurkolok nekik:)
A közelmúltban felújított Eiffel Palota földszintjén nyitott meg az Eiffel Bistro, egy fiatalos, városias, pezsgő hangulatú étterem. A Dining City Hét keretében látogattunk el vacsorázni, az első pozitív benyomások alapján esélyes, hogy visszatérünk még. Már csak azért is, mert ebédidőben 2 fogásos menüt is kínálnak kedvező áron (12-16 óra között, 1190 Ft-ért).
A kínálatban nemzetközi és magyaros ételek is szerepelnek, kicsit újító szellemben, fiatalosan, kreatív vonalvezetéssel, de semmi extrém kilengés nem tapasztalható. Bátran fűszereznek, a húsok állaga, minősége, sütése is megnyerte a tetszésünket. Ízelítő falatokkal indítottunk, melyben hajszálvékony feketeerdei sonka, parmezán sajt, zöldfűszeres krémsajt, csípős pikáns libakolbász és zöldsaláta szerepelt, hozzá házi baguette-et kaptunk. Jól indult a vacsora! Főfogásként citromos grillezett csirkemell filét választottunk korianderes-chilis-mogyorós sárgarépa salátával, illetve norvég vadlazac filét póréhagymás-garnélás burgonyával és grillezett paradicsommal. Mindkettő főétel ízletes, finom, hibátlan volt. Adagra átlagosnál több. A 2 féle desszert közül a brownie-t választottuk bourbon vaníliaszósszal és gyümölcsökkel. Ez is kiváló volt, nem túl édes, könnyű, de ennek ellenére kifejezetten laktató. A kiszolgálás pörgős, fiatalos, barátságos, közvetlen (tegeződtünk, nekem ezzel nincs semmi problémám).