A belvárosi Paulay Ede utcában lévő el Asador de Pata Negra étteremben a legmodernebb technológia találkozik a spanyol hússütési hagyományokkal. Az étterem igazi kulináris kalandra csábít, ahol a köret csak mellékszereplő. A spanyol borok mellett prémium kategóriás sörök is várnak, de ki kell emelnünk az egyedi, magnéziummal dúsított szűrt vizet is!
Az étterem Budapest bevárosában, az Operaház és a Király utca között található, csendes helyen. A másik 2 Pata Negra étteremmel ellentétben ez nem tapas bár. Nekem személy szerint az egyik kedvenc éttermem, és ennek több oka is van. Az egyik, hogy nagyon finomak az ételek (és egyébként korrektek az adagok).
Az étlapon egyébként a húsok, a halak, kagylók, rákok dominálnak. A másik, hogy maga az étterem nagyon szép, elegáns, és tágas. Ha sokan vannak, akkor sem zsúfolt, nincsenek egymásba tolva az asztalok és a székek. A személyzet hibátlan, mindenki kedves, udvarias és profi. A borlapon spanyol tételeket találunk, mi főleg vörösöket ittunk a steak-hez, de érkezés után mindig iszunk egy pohár Cava-t is. Az étterem tökéletes helyszín romantikus-, baráti- vagy céges vacsorához, de családi összejövetelhez is. Mindenkinek szívből ajánlom!
A Pata Negra spanyol tapas bár harmadik, legfiatalabb egysége a Liszt Ferenc tér közelében. A három étterem közül talán ez a legelegánsabb. A kínálat hasonló itt is: érlelt sonka és sajtok, számtalan tapas zöldséggel, hússal, hallal, tenger gyümölcseivel, köretek, saláták, desszertek; mind tipikus spanyol fogások, tradicionális elkészítési mód és fűszerezés.
Érdemes nagyobb társasággal érkezni, hogy több fogásból lehessen kóstolni. A zöldséges fogások kb. 800 Ft-tól indulnak, aztán elég széles a skála, a legdrágább bélszín 6500 Ft-ba kerül. Minden fogás neve spanyolul és magyarul is szerepel az étlapon. Ettünk fokhagymás spenótot, tejszínnel, Serrano sonkával; sült bébi tintahalat ropogós bundában és galíciai borotvakagylót vaslapon sütve. Bár önmagában egyik fogás sem nézett ki túl nagy adagnak, a desszertet én már nem tudtam bevállalni, de talán legközelebb. Kezdőfogásként friss kenyér érkezett 3 féle ízesített olívaolajjal. A spanyol ételek mellé stílusosan spanyol borokat, sherry-t, pezsgőt kínálnak.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.