Kiváló 2017. szeptemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2017. szeptember 28.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Pata Negra spanyol tapas bár harmadik, legfiatalabb egysége a Liszt Ferenc tér közelében. A három étterem közül talán ez a legelegánsabb. A kínálat hasonló itt is: érlelt sonka és sajtok, számtalan tapas zöldséggel, hússal, hallal, tenger gyümölcseivel, köretek, saláták, desszertek; mind tipikus spanyol fogások, tradicionális elkészítési mód és fűszerezés. Érdemes nagyobb társasággal érkezni, hogy több fogásból lehessen kóstolni. A zöldséges fogások kb. 800 Ft-tól indulnak, aztán elég széles a skála, a legdrágább bélszín 6500 Ft-ba kerül. Minden fogás neve spanyolul és magyarul is szerepel az étlapon. Ettünk fokhagymás spenótot, tejszínnel, Serrano sonkával; sült bébi tintahalat ropogós bundában és galíciai borotvakagylót vaslapon sütve. Bár önmagában egyik fogás sem nézett ki túl nagy adagnak, a desszertet én már nem tudtam bevállalni, de talán legközelebb. Kezdőfogásként friss kenyér érkezett 3 féle ízesített olívaolajjal. A spanyol ételek mellé stílusosan spanyol borokat, sherry-t, pezsgőt kínálnak.
Az étterem Budapest bevárosában, az Operaház és a Király utca között található, csendes helyen. A másik 2 Pata Negra étteremmel ellentétben ez nem tapas bár. Nekem személy szerint az egyik kedvenc éttermem, és ennek több oka is van. Az egyik, hogy nagyon finomak az ételek (és egyébként...