Rum koccintás

Enigma Bár BudapestEnigma Bár Budapest a térképen

2024. októberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2025. január 27.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Kossuth tér közelében lévő bárba véletlenül csöppentünk be. A létezése korábban nem tűnt fel számomra, pedig heti gyakorisággal járok erre. Itt kezdtük a környéken a gasztro-túránkat, a mexikói ízek után és a török raki bár előtt útba ejtettük ezt a helyet is, ami elég kihalt volt, de a fiatal pultos lány beinvitált bennünket. A helyet pontosan nem tudnám hová tenni, egy kicsit alvilági helynek tűnt, mármint úgy értem, hogy simán el tudnám képzelni valami Cosa Nostrás vagy Al Caponés film egyik helyszíneként. Így üresen, szivarfüst nélkül viszont nem volt igazán élő a helyszín, inkább csak egy filmes háttér. Bordó süppedős fotelek, fekete-fehér nagy kockás kőpadló, tükör az egyik falon.
A hely magánszemély tulajdonosa külföldi, s mint kiderült, Shisa bárként is működnek, de mi nem óhajtottunk szippantani, nem is lett volna erre 2-3 óránk, csak egy italra néztünk be a felfedezés lehetőségével. Az italkínálat nem volt túl izgalmas, Dreher és Kozel sört csapolnak, kézműves söröket üvegesben sem tartanak, a lány szerint a vendégkör nem igazán igényli ezt a vonalat. Nem volt nyomtatott itallap, csak a QR kódos beolvasás, én ezt nem szeretem, csak azért sem fogom beolvasni, inkább kérdezősködtem. Újdonságként SkyDrinks dobozos italokat tartanak, ennek az új márkának most zajlik a bevezetése, laza fiatalos long drinkek, pl. mango-mojito és epres-bazsalikomos vodka ízekben.
Végül a rum mellett döntöttünk, egyrészt Captain Morgan Dark (2290 Ft/4 cl) és Bumbu XO (2300 Ft/4 cl) lett a két kiválasztott, némileg különlegesebb tételek a kínálatból. Nincs kötelező szervizdíj.
Ételeket nem tartanak.
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (8)
Enigma Bár Budapest - BelsőEnigma Bár Budapest - Étel/italEnigma Bár Budapest - Étel/italEnigma Bár Budapest - MosdóEnigma Bár Budapest - Külső képEnigma Bár Budapest - BelsőEnigma Bár Budapest - Étel/italEnigma Bár Budapest - Belső
Danubius Hotel Bük Bük, Bükfürd? - Wellness csobbanás
Danubius Hotel Bük Bük, Bükfürd?
178.500 Ft / 2 fő / 3 éjtől all inclusive ellátással
Szépia Hotel Zsámbék - Legjobb ár teljes előrefizetéssel