Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ha már eljöttem idáig, természetesen felmértem, milyen vendéglátó helyek vannak még a környéken, ami érdemes lehet a felkeresésre. Nem volt kérdés, hogy az Essence sem maradhat ki. A hely névválasztásával nagyon nem vagyok kibékülve, de ez legyen az én bajom, ezen kívül tényleg csak csupa jót és szépet tudok róluk elmondani. Minden vendéget nagy szeretettel, odafigyeléssel fogadnak, szívesen ajánlanak, de nem tukmálnak. Ételek és italok terén is prémium kategóriás finomságokat kínálnak. A sütemények között újhillámos, most divatos fazonok: újragondolt Rákóczi túrós és mákos guba torta, sajttorta, macaron (360 Ft/db), de a tradicionális, házias vonalat sem vetik meg: flódni, zserbó és bejgli is akad időszakosan (Advent idején), házi trüffel. Helyben készült szendvicsek, hidegtálak sonkával, sajttal, olívabogyóval, napi leves, saláták, tojásételek. Kézműves sörök, Prosecco, organikus teák, itt akár már délelőtt is pezsgőzhetünk. Nagyon finom a kávé is. A csomagolt, hazavihetős delikát termékeiket is érdemes megnézni, vettem is egy olivás - manchego sajtos tortillát a Maromasa márkából (590 Ft). Úgy olvastam, hogy a sütemények talán tavaly november óta Lovász Zsolt 17. kerületi desszertműhelyében készülnek, aki a Textúra Étteremben dolgozott korábban cukrászséfként. Kicsi, de kellemes, szép napfényes a terasz, kár, hogy nem fér el több asztal.