Hazánkban az egyik legtöbbre tartott séf, a portugál Tiago Sabarigo és felesége Éva étterme az idei évben, a koronavírus okozta korlátozások közepette nyitott meg. Tiago neve összeforrott a Michelin csillagos Costes Downtown étteremmel, ahol éveken át dolgozott. Most saját éttermükben a portugál és a magyar konyha legjobbjait ötvözik.
A beltér elegáns, az asztalok egy része közvetlenül a konyha üvegpultja mellett található, ahonnan lépésről lépésre nyomon követhetőek a készülő remekművek. Hétköznap ebédidőben 2 és 3 fogásos ebédmenüt kínálnak, a fine dining kategóriában kedvező árfekvésben, 3 fogás 4800 Ft, de vannak feláras fogások is. A 3 fogás mellé még +3 bónusz fogáska is érkezett. A szezonális étlapon 4 előétel/leves, 5 főétel, 3 desszert szerepel. Üdvözlő fogásként kagyló ágyásban, réz lábaskában egy tengeri halfasírt, majd pirított házi kenyér algás vajjal és Distintus olíva olajjal. Az első fogás lencsesaláta, sertésfül, koriander hideg előétel igen izgalmasnak bizonyult. Főételként marha rib eye (az étlapon nem szerepelt, de kiderült, hogy éppen van), kelkáposztával és grillezett burgonyával (+2900 Ft feláras), a desszert portugál mandulás pite karamellizált naranccsal. Búcsú-fogásként egy mini pastel de nata portugál vaníliás kosárka érkezett fahéjjal. Kitűnő, hibátlan, egyedien rafinált ételek egytől egyig, csodálatos tányérok, prémium kategóriás alapanyagok. Szerintem ez is egy olyan ritka étterem, ahol kb. bármit választ az ember, nem nyúlhat mellé. A személyzet profi, maximális odafigyelést, törődést nyújtanak a vendégek számára. Nagyon igényes, patyolattiszta mellékhelyiség. Kiemelkedő össz-élmény, az idei évben az egyik legjobb ebéd ez volt számomra.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.