Egy szakmai konferencia gálavacsoráját tartották itt az Európa hajón, főleg külföldi résztvevőkkel. Bár magam sok éve Budapesten élek, be kell valljam, hogy örök élmény lesz számomra ez a dunai hajózással egybekötött vacsora, útközben a gyönyörű kivilágított épületeket csodálhattuk meg.
A welcome drinket (száraz pezsgő) a nyitott felső teraszon szolgálták fel, majd lementünk a hajótestbe, ahol nagy kör alakú asztaloknál foglaltunk helyet. A hajót szépen feldíszítették, esküvői dekorációra emlékeztetett a hangulata. Élőzene is volt, amely szerintem inkább lakodalmas nóta színvonalú volt, de mégis olyan jó hangulat kerekedett a végére, hogy többen táncra perdültek. Az ételeket svédasztalnál tálalták, középen egy nagy salátás és hidegtálas szögletes asztalt helyeztek el, míg a meleg ételeket a hajó 2 oldalán sorakoztatták fel. A hidegtálakat nehéz volt megközelíteni, nem volt praktikus az elrendezés. A meleg ételek között túl sok volt a köret, ugyanakkor a húsételek felhozatala elég átlagos volt. Ízre is közepesen jónak mondanám, igazából nem volt semmi kiemelkedő. Később hozták a desszerteket kis pohárkákban, ezek közül volt, ami finom volt, de pl. a vanília puding kifejezetten jellegtelenre sikeresedett. 2 féle bort szolgáltak fel, fehér száraz rizlinget és valamilyen vörösbort, talán Merlot-t, egyik sem tartozott a minőségi csúcsborok közé. A hajó 2 nagy kört tett meg a Dunán, napnyugatkor indult, s mire újra kikötöttünk, már éjszakai sötétség borult a városra.