Jó 2022. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. július 23.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Jó pár év "csend" - nemcsak a covid miatt - után újra kinyitott a Nagykörúton az Európa. Most már nem cukrászdaként, hanem bisztró-kávézó-étterem. Kicsit fura a nyitva tartás, mert talán szerdán nyitnak ki a héten először, utána hét végéig. Amikor először benéztem - szinte minden nap itt megyek el mellettük - egy középkorú pincér/kisfőnök féle egyből odajött hozzám, elújságolta, hogy nyitnak, mik lesznek, mi várható, be is hívott, hogy nézzek körbe, kész a festés. Nagyon lelkesítő volt. A beltér kisebb lett, a korábbi nagy területük egy része már a szomszédos olasz pizzéria lett. Nagy kiülős teraszuk van. A jó idő beálltával kitelepítettek egy fagyipultot is. Kevés, de érdekes ízt kínálnak. Egy sós mogyorót ettem, aminek tisztára amerikai mogyoróvaj íze volt, nagyon karakteres. Általában valaki vagy utálja, vagy imádja. Megosztó. Nekem ízlett! Egy gombóc 400 Ft. Esélyes, hogy a fagyin túl még mást is kipróbálunk náluk a közeljövőben.
Az egymás mellett működő cukrászdát és kávéházat külön bejáraton közelíthetjük meg, s míg a kávéház 8.30-kor nyit, a cukrászdába már reggel 7 órától betérhetünk. Itt is van néhány asztalka, ahol le lehet ülni, de ennek berendezése sokkal egyszerűbb, funkcionalista, kissé retrós beütéssel....
Barátokkal szoktam találkozni az Europa Cukrászda-kávézóban. Régi vendég vagyok, még abból az idöböl, amikor Margithid Cukrászdának hivták a helyet. A kinálat kitünö. a kiszolgálás kedves, gyors, a személyzet mosolygós. Az árak magasak, de biztosak lehetünk a kiváló minöségben.Sokan térnek ide be...
Az Európa Kávéház már csak azért is rokonszenves egység számomra mert itt dolgozott az általam sokra tartott Varga Gábor cukrász, aki az desszert.hu, majd az Apróséf honlapnak alapító-mindenese. Persze ettől még az Európa a main stream cukrászdák egyik jobb képviselője, nem a maguknak utat törő...