2024. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2024. szeptember 14.Ajánlom a helyet másoknak is!
Tradicionális indiai étterem az Üllői úton, a Corvin-sétány közelében. Az elnevezés - a Föld legmagasabb hegycsúcsa - és az elhelyezkedés - egy pince - kissé disszonáns volt számomra, de volt már egy hasonló élményem évekkel korábban. A bejáratnál sok színes fotó mutatja be az ételeket, ez elég hasznos az indiai konyhában kevéssé járatosak számára, az étlapon már csak ételnevek vannak magyar és angol nyelven, képek nélkül. Az idősebb pincér férfi magyar, segítője egy indiai fiatal hölgy, a konyhán indiai és nepáli szakácsok dolgoznak.
5 leves, 5 előétel, a főételek állatok szerint vannak csoportosítva, csirke (3790 Ft), bárány (4380 Ft), garnélarák (4940 Ft), illetve vegetáriánus. Külön kategóriát kaptak a kemencés ételek, ezt másutt Tandooriként is szokták nevezni, valamint a Ház specialitásai. Marha- és sertéshús nincs. 3 féle lassi, az egyik sós, a mangó a legjobb (1290 Ft/ 4dl). Minden ételnél jelzik kis paprika ikonnal, hogy mennyire csípős.
A berendezés újszerű, kissé steril, egyáltalán nem lenne keleties hangulata, ezen próbál segíteni néhány indiai és nepáli kép, fotó. Értelemszerűen nincs ablak, viszont nem volt ételszag a vendégtérben.
Ami legjobban megéri, hogy hétköznap ebédidőben van ebédidő, csirkés vagy vegetáriánus. 1 vagy 2 féle főétel, basmati rizs, naan kenyér, mindez 2500 Ft, szervizdíj nincs. Vajas csirkét és palak paneer-t (spenótos sajt) ettem. Korrekt is ebéd volt, nekem mennyiségre is elegendő.
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Fényképek (18)
Még több kép (8 db)
Fried Kastély Hotel Simontornya