2015. októberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2015. október 14.Ajánlom a helyet másoknak is!
A Dining City Hét keretében látogattuk meg az Evidens Bisztrót. Elég illusztris helyen található, a Sas utcában, néhány méterre a Bazilikától és a Deák tértől, a Borkonyhával szemben.
Talán elhelyezkedéséből is adódóan elsősorban a külföldi turisták adják a vendégkört, ez megmutatkozik az étlap összetételében (főleg magyaros ételek), és az árak színvonalában (drága hely) is. Az étlap nem hosszú, s mint mondtam, klasszikus magyaros ízvilágot mutatnak be, azonban az ételek egy része a megszokotthoz képest kicsit másképpen, újragondolva, új köntösbe öltöztetve jelenik meg. Jó példa erre, a hagymás rostélyos krémleves, amely a ház egyik specialitása; a marhahúsleves alapú mustáros burgonyakrémlevesbe lyoni burgonya chipset és hátszín carpacciot tesznek. Kellemes, izgalmas, bár nem túl nagy adag. A főételek közül rozé kacsamellet kértem, kapros-tejszínes-gombás rákraguval és kecskesajttal töltött, héjában sült burgonyával. Az ételek íze és minősége is jól eltalált, a krumpli szerintem sótlan volt, egyéb hibát nem találtam benne. A desszertfronton annyira nem voltak meggyőzőek, a szintén házi specialitás vargabéles pohárkrém legfőbb hibája az volt, hogy a hozzá adott túladagolt sárgabarack dzsem borzasztóan édes volt, és teljesen eluralkodott az amúgy kellemes vargabélesen (túrós hosszútészta).
A kiszolgálás udvarias, ám kissé személytelen volt. Annak ellenére pörgött a konyha és nem nyúlt el a várakozási idő, hogy egy nagy létszámú külföldi csoport is velem egyidőben érkezett.
A Dining City kedvezménnyel kalkulálva az ár az elfogadható tartományban maradt (3 fogás 3300 Ft-ért, ital nélkül), azonban a normál étlap árai elég borsosak.
A belső tér letisztultan elegáns, kellemes, barna-drapp színek uralkodnak, a falakon nagy méretű kalocsai virágminták, ugyanezen árnyalatokban. A mosdó berendezése modern, de a tisztaságon lehetne csiszolni.
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Fényképek (14)
Még több kép (4 db)
Evidens Bistro további értékelései
2017.09.14üzleti partnerrel
Több belvárosi étteremben jártunk annak érdekében, az ismert és kevésbé ismert, új illetve régebbi helyeket is figyelembe véve, hogy a külföldi vendégeinket csalódásmentesen láthassuk vendégül. Az Evidensről jókat hallottunk barátoktól, és ott jártunkkor mi sem csalódtunk. Ínycsiklandozó,...
2016.12.31gyerekekkel
Ebédelni tértünk be a családdal. Az étteremben nagyon kellemes, családias környezet fogadott bennünket. Már kívülről látszott, hogy első osztályú hely, melyet az ételek minősége is tükrözött. Az étlapon hagyományos, magyar ételek találhatók megújított formában. A választott ételek kiemelkedőek...
34.950 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval
Gotthard Hotel Szentgotthárd