A várakozásaimat felülmúlta az Extra a bulinegyedben, a Klauzál utcában. Érdekes, hogy jó pár elteltével is kb. hasonlóak maradtak az élmények. A zene egyáltalán nem az én stílusom, amit már sok helyütt megszoktam, hogy ez a trend dívik, de itt túlságosan hangosan szólt.
Egy szintén harsány, hangosan beszélő-nevetgélő külföldi csoport vitte a prímet a beltérben, de mindezen negatívumok ellenére nekem bejött az Extra, jó volt itt lenni. A személyzet barátságos, de udvarias. Du. 2 óra magasságában is brunch és reggeli étlap volt, mint kiderült, nincs is kifejezetten ebéd étlapjuk, csak ez és az esti, de azért lehetett enni is, nemcsak inni, s amit kaptam, az ha nem is volt átütő gasztronómiai élmény, de korrekt volt. A nagy adag hummus pirított kaláccsal érkezett (3890 Ft), az epres limonádé (1500 Ft) is rendben volt. Kötelező szervizdíj 12%. A brunch étlapon egg benedict, eggs royal, angol reggeli, avokádó toast, francia toast, sajtos szendvics, shaksuka, granola volt még, az ételek többsége 4000 Ft feletti. Staropramen és Hoegaarden sört csapolnak. Egy tipikus romkocsmás hangulatú helyről van szó, a régi bérház épület is elég romos, de a bútorok, a bárpult is jól néz ki, nem lomis bútorok vannak. A belső teraszt a plafonként szolgáló számtalan esernyő teszi hangulatossá.
Az Extra valóban Extra a romkocsmák között. Jobb a dizájn, nagyobb a tisztaság, jobb a kiszolgálás és igényesebbek az ételek. A zenei kínálat sajnos a mai borzalom, de hát az ember elviseli, ha akarja. Szerencsére partneremnek nem volt ellenére, így nekem is könnyebb volt a monoton tuc-tuc-ot eltűrnöm.
Csábított a fish and chips és a hamburger is, de végül csirkeszárnyakat ettünk roston sült zöldséggel és remek házi sült krumplival, ittunk hozzá némi sört. Szerencsére nem Heinekent tartanak, hanem Hoogardent, Staroprament, Leffet, s még néhányat, a sör (végül a Staro mellett döntöttünk) friss volt és hideg. A borokat az In Vino Veritas szállítja, így azok is korrektek, és megfizethetőek. Jó kis hely az Extra, nem kizárt, hogy mlég visszatérünk.