Átlagos 2016. áprilisban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2017. január 1.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Meghívásra mentünk az Ezüstpontyba társasággal. Az első kellemetlen meglepetés az volt, hogy a napokkal korábban foglalt asztalunk közvetlenül a klozetajtónál helyezkedett el, így az ebéd alatt cca. 50-60 ajtónyitást/csukást (és az ezzel járó járkálást és klozetszagot) kellett elviselnünk a sürgősen h*gyozni/sz*rni vágyó étterem látogatóktól. A meghívó próbált tenni valamit, hogy ne a klozet tőszomszédságában kelljen ebédelnünk, de a 70-es évek retrohangulatát idéző pincér bácsi lakonikusan közölte, hogy ez van, nem tud más helyet adni. A legtöbben a hely jellegére figyelemmel halászlevelet és halételeket ettünk, azok jók voltak, bár elég sokat kellett várni mindenre és azt az odafigyelést sem éreztük a pincértől, ami más helyeken megszokott (mondom, 70-es évek retrohangulat...:) ) Egy idő után az egész étteremben átható égett szag kezdett terjengeni (bár hallottam már olyan megoldásokról, hogy különböző technikai eszközökkel biztosítani lehet, hogy a konyha szaga ne járja át a vendégteret), nem tudjuk mit sikerült így odaégetni a konyhán, de az égett szaggal vegyes klozetszag (és azzal együtt a klozetlátogatók asztalunk melletti folyamatos járkálása) nem növelte a hangulatunkat.
Az Ezüstpontyba, ahol bő tíz éve ettem először az év elején egy kedves jóbarátom hívott meg. Újraolvastam korábbi értékelésemet, meglepett, hogy mennyire változatlan lehet egy hely pozitív és negatív értelemben egyaránt. A konyha továbbra is a közkedvelt hagyományos magyar fogásokra épít,...
Az Ezüstponty Vendéglő a XII. kerületben a Farkasréti Temető közelében található, története egészen 1876-ig nyúlik vissza. Először Vincellérház, majd 1910-től kezdődően, azaz több mint 100 éve vendéglőként működik. 1996 óta a jelenlegi tulajdonosok hozzáértésének és gondos vezetésének...