Átlagos 2016. áprilisban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2017. január 1.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Meghívásra mentünk az Ezüstpontyba társasággal. Az első kellemetlen meglepetés az volt, hogy a napokkal korábban foglalt asztalunk közvetlenül a klozetajtónál helyezkedett el, így az ebéd alatt cca. 50-60 ajtónyitást/csukást (és az ezzel járó járkálást és klozetszagot) kellett elviselnünk a sürgősen h*gyozni/sz*rni vágyó étterem látogatóktól. A meghívó próbált tenni valamit, hogy ne a klozet tőszomszédságában kelljen ebédelnünk, de a 70-es évek retrohangulatát idéző pincér bácsi lakonikusan közölte, hogy ez van, nem tud más helyet adni. A legtöbben a hely jellegére figyelemmel halászlevelet és halételeket ettünk, azok jók voltak, bár elég sokat kellett várni mindenre és azt az odafigyelést sem éreztük a pincértől, ami más helyeken megszokott (mondom, 70-es évek retrohangulat...:) ) Egy idő után az egész étteremben átható égett szag kezdett terjengeni (bár hallottam már olyan megoldásokról, hogy különböző technikai eszközökkel biztosítani lehet, hogy a konyha szaga ne járja át a vendégteret), nem tudjuk mit sikerült így odaégetni a konyhán, de az égett szaggal vegyes klozetszag (és azzal együtt a klozetlátogatók asztalunk melletti folyamatos járkálása) nem növelte a hangulatunkat.
Az Ezüstponty Vendéglő a XII. kerületben a Farkasréti Temető közelében található, története egészen 1876-ig nyúlik vissza. Először Vincellérház, majd 1910-től kezdődően, azaz több mint 100 éve vendéglőként működik. 1996 óta a jelenlegi tulajdonosok hozzáértésének és gondos vezetésének...
Családi reddezvényeken (temetés után) szűk családi vacsorázások, és évtezedek óta osztálytalálkozónk színhelye. Ha nem tetszene nyilván nem járnánk ide. Kihaló félben lévő kerthelyiségek korában jó, hogy van ez a kedves hely! Csdak az idő legyen kellemes.