Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Mindent egybevetve jó, főként a kiszolgáláson kellene javítani

Ezüstponty Vendéglő BudapestEzüstponty Vendéglő Budapest a térképen

2025. januárban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2025. március 24.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az Ezüstpontyba, ahol bő tíz éve ettem először az év elején egy kedves jóbarátom hívott meg. Újraolvastam korábbi értékelésemet, meglepett, hogy mennyire változatlan lehet egy hely pozitív és negatív értelemben egyaránt.

A konyha továbbra is a közkedvelt hagyományos magyar fogásokra épít, de kínálnak néhány nemzetközinek mondható ételt is, így többek között hideg libamájat hagymalekvárral, lazactatárt, zöld kagylót provance-i mártásban, serpenyős garnélát, főtt marhapofát mustárral és tormával, tucatnyi levest a nyírségi burgonyagombóclevestől a babgulyásig, nem számítva ide a négyféle halászlét.

Kérhetünk még harcsapaprikást, Dorozsmai molnár pontyot, fogasfilét vargányamártásban s további négyféleképpen elkészítve, kecsegét szintén ötféle módon, békacombot rántva, libacombot, kacsasültet, csülköt Jóasszony módra, több fogást szarvasból és marhabélszínből, összesen hatvanféle főételt nem kevés alapanyagból, mint 30-40-50 évvel ezelőtt. Nehéz elképzelni, hogy fagyasztás nélkül ez miként oldható meg. Mindezeken túl tizenkétféle desszertből válogathatunk, beleértve a szilvásgombócot, a madártejet és a bundázott almát.

Kétféle bort kínálnak a ház borként, a palackos választékot a magyar élvonal termékeiből válogatták össze. A kommersz import töményitalok mellett vannak Madarasi pálinkáik is. Nagyipari multisöröket tartanak az Asahi portfólióból, a csapolt Dreher kifogástalan frissességű. Banalitás, de miután ismételten beleszalad az ember kifejezetten állott, vagy az elvárt minőséget nem adó csapolt sörökbe, már ennek is örülni lehet.

A kiszolgálás vegyes képet mutat, a negyvenes éveinek elején járó pincér stílusában, metakommunikációjában nyoma sincs a kedvességnek és szívélyességnek, ráadásul a vendég által jól hallhatóan mondott köszönömre nem érkezik semmiféle válasz a részéről. Hölgy társa hasonlóképpen mosolytalan. A legfiatalabb pincér az elvárásoknak megfelelően teszi a dolgát, ő rá is kérdez, hogy ízlettek-e az ételek, azt feleltem egyébként, hogy összességében igen. Részletek iránt nem érdeklődött.

Haltepertővel indítottam, melyhez a pontyfilét vékony csíkokra vágták, majd ropogósra sütötték Dráva-szögi stílusban, mellé selymes, élvezetes hagymalekvárt, erőspaprika karikákat, paradicsom cikkeket és lilahagyma-szeleteket adtak. Tisztes produkció, kiváló sörkorcsolya. Rendeltem mellé tartárt is, mely javíthatónak, de egyben élvezhetőnek bizonyult, helyben készültnek tűnt.

Főételnek egy másik meleg előételt kértem, bükki töltött gombát, melyről szerencsére az étlap elárulja, hogy libamájpürével töltött gombát fed, amit mazsolás tokaji mártásban szolgálnak fel. A világhálón nem leltem e fogást, vélhetően fantázianév a bükki. A gomba eredetére aligha utalhat, hiszen termesztett csiperkéből készítik. Két-két kisebb gombát egyberagasztva és hízott libamájjal töltve rántottak ki. A gomba élvezhető, a máj meglepő módon túlkészült, a retro stílusú mártás korrekt.

Társam első fogásnak velőscsontot kért, amit az utóbbi bő évtized trendi megoldása szerint félbevágva sütöttek meg, majd lilahagymával, fokhagymagerezdekkel és hegyes erőspaprikakarikák társaságában tálaltak, kevés pirospaprikával és apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva. Meggyőző alakítás, kár, hogy gyenge minőségű ipari kenyérből készült hozzá a pirítós. Második fogása halászlé volt, amit szintén megkóstolhattam. A lé jóízű, viszont uszadékos, az ikra szétfőtt, haltejet nem leltünk a belsőséggel kért lében, a ponty és az afrikai harcsa kissé túlment. Ettük jobbat is, rosszabbat is.

A közösen fogyasztott somlói galuskánk szaftos, valódi tejszínhab van rajta, a csokimártás intenzív ízű. Kibékülnénk azzal, ha ez lenne a műfajbeli átlagteljesítménye a magyar vendéglátásnak, még akkor is, ha a tálalást lehetne finomítani.

Mindent egybevetve az összélmény számomra pozitív volt, a különböző étteremértékelő portálok ötös skáláján inkább közelít a jóhoz, mint az átlagoshoz. Nem lenne ellenemre alkalomadtán beülni ide ismét egy rántott borjúlábra vagy rácpontyra.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:
Fényképek (33)
Ezüstponty Vendéglő Budapest - EgyébEzüstponty Vendéglő Budapest - EgyébEzüstponty Vendéglő Budapest - EgyébEzüstponty Vendéglő Budapest - EgyébEzüstponty Vendéglő Budapest - EgyébEzüstponty Vendéglő Budapest - EgyébEzüstponty Vendéglő Budapest - EgyébEzüstponty Vendéglő Budapest - EgyébEzüstponty Vendéglő Budapest - EgyébEzüstponty Vendéglő Budapest - EgyébEzüstponty Vendéglő Budapest - EgyébEzüstponty Vendéglő Budapest - EgyébEzüstponty Vendéglő Budapest - EgyébEzüstponty Vendéglő Budapest - EgyébEzüstponty Vendéglő Budapest - EgyébEzüstponty Vendéglő Budapest - EgyébEzüstponty Vendéglő Budapest - EgyébEzüstponty Vendéglő Budapest - EgyébEzüstponty Vendéglő Budapest - EgyébEzüstponty Vendéglő Budapest - EgyébEzüstponty Vendéglő Budapest - EgyébEzüstponty Vendéglő Budapest - EgyébEzüstponty Vendéglő Budapest - EgyébEzüstponty Vendéglő Budapest - EgyébEzüstponty Vendéglő Budapest - EgyébEzüstponty Vendéglő Budapest - EgyébEzüstponty Vendéglő Budapest - EgyébEzüstponty Vendéglő Budapest - EgyébEzüstponty Vendéglő Budapest - Étel/italEzüstponty Vendéglő Budapest - BelsőEzüstponty Vendéglő Budapest - Étel/italEzüstponty Vendéglő Budapest - Étel/italEzüstponty Vendéglő Budapest - Külső kép

Ezüstponty Vendéglő további értékelései

2024.08.31gyerekekkel
Szörnyű
Soha életemben nem ettem ilyen szörnyű harcsapaprikast. Zsíros, büdös, hal húst nem tartalmaz. Utána mind a hárman undorodunk a haltól is!
2024.01.05
Kiváló
Az Ezüstponty Vendéglő a XII. kerületben a Farkasréti Temető közelében található, története egészen 1876-ig nyúlik vissza. Először Vincellérház, majd 1910-től kezdődően, azaz több mint 100 éve vendéglőként működik. 1996 óta a jelenlegi tulajdonosok hozzáértésének és gondos vezetésének...
2023.08.28barátokkal
Családi reddezvényeken (temetés után) szűk családi vacsorázások, és évtezedek óta osztálytalálkozónk színhelye. Ha nem tetszene nyilván nem járnánk ide. Kihaló félben lévő kerthelyiségek korában jó, hogy van ez a kedves hely! Csdak az idő legyen kellemes.
Népszerű szállások a környéken
Lotus Therme Hotel & Spa Hévíz - Last minute kedvezmény
Lotus Therme Hotel & Spa Hévíz
136.000 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval
Főnix Wellness Resort Nógrádgárdony - Napi árak félpanziós ellátással
Főnix Wellness Resort Nógrádgárdony
42.800 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval
Szent István Hotel Eger - Vakáció a város felett
Szent István Hotel Eger
99.800 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval