2024. decemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2025. március 24.Ajánlom a helyet másoknak is!
2023 októberében megannyi internetes portál közölte az örömteli hírt, hogy újranyitott a Budai Vár ikonikus étterme, a Fekete Holló, amelyet 1930-ban alapított a 20 éves Alpek Pál s mely a hatvanas évek elejétől már a mai nevén várta a vendégeket. A Zsidai-csoport vállalta fel a közel százéves kisvendéglő újraélesztését, egy igen rokonszenves filozófiával, mely összefoglalható néhány szóban: magyaros konyha, helyieknek. Ennek jegyében a Várnegyed lakói 25% kedvezményt kapnak az egyébként sem elszállt árakból.
Számomra a csoporthovatartozás elegendő volt ahhoz, hogy érdekeljen a hely.
Az étlap összefogott, jól kitalált, reprezentatív ízelítőt nyújt a klasszikus magyar fogásokból. Kínálnak többek között babgulyást, tanyasi csirkehúslevest, kacsamájpatét, harcsapaprikást sztrapacskával, székelykáposztát, ropogós kacsacombot, marhapörköltet, kétféle főzeléket kolbásszal, fasírttal vagy tükörtojással. Külön fejezet alatt szerepelnek a rántott ételek a csirkemájtól az ementáli sajton át a sertéskarajig. Zárásképpen rendelhetünk palacsintát, mákos gubát vagy Zuki fagyit.
Kóstoltam cigánypecsenyét, amihez asztaltársam petrezselymes burgonyát kért. A húst lassú, kíméletes hőkezelésnek vetették alá, ízre-állagra egyaránt megnyerőnek bizonyult. A sült szalonna mellett sült hagyma borította, az újítás meggyőzött. Ütötte a mércét a köret is. Másik asztaltársam a retro legyen retro alapon spenótot kért tükörtojással, korrekt házias produkciót tettek elé. A mellé rendelt kenyér kifogástalan volt.
Jómagam ropogós erdei gombát választottam tartármással és házi chips-szel. Utóbbit már ismertem a Spíler Biergartenből, maga a tökély, ropogós, nem zsíros, technológiailag remekül kitalált. Sajnos az erdeinek ígért gomba termesztett csiperkének bizonyult, ezt jeleztem felszolgálónak, aki biztosított afelől, hogy továbbítja a konyhának a visszajelzést.
Lehet, hogy megtette, több szó nem esett erről a fizetésig, amikoris, nemhogy nem kaptam semmiféle kompenzációt ezért a teljességgel érthetetlen és a csoport éttermeihez méltatlan hibáért, hanem még a 15% felszolgálási díjat is rácsapták a teljes összegre. Értetlenkedésemre az volt válasz az egyébként udvarias, szívélyes, törekvő fiatal felszolgáló részéről, hogy ő nem tehet semmit, amit készség el is hiszek neki.
Hadd tegyem hozzá mindehhez, hogy 3380 forintért egy komoly adag rántott champignon egyáltalán nem rossz ajánlat, nemcsak a Várban, hanem bárhol. Felfoghatatlan miért kell másnak nevezni. Amúgy a hely teljességgel rendben lenne, szívesen megkóstolnék itt további ételeket is, ha nem távoztam volna kellemetlen szájízzel.
Ételek / Italok:![]()
Még több kép (6 db)
Fekete Holló Étterem további értékelései
2020.03.08gyerekekkel
![]()
Az embernek itt az az érzése támadt, mintha a 70-es években járna. A régi bútorok, a söntés, a bazseváló cigány-duett mind-mind ezt mutatják. A miniatűr mosdó komplexum is bőven hagy kívánnivalót. Most pedig következzenek a dicsérő szavak: Az adagok óriásiak. Nagyon finom volt minden - különösen...
2015.03.23gyerekekkel
![]()
Vasárnap délután három óra körül tértünk be a vendéglőbe. Sajnos kicsit hűvös volt ezért a gyerekekkel nem mertünk a teraszra ülni. Ital-, ételrendelésünket gyorsan felvették. A kiszolgálás udvarias és gyors volt. Az ételek mind mennyiség mind minőség tekintetében jók voltak. Az árak a várbeli...
Mjus Resort & Thermal Park Körmend
63.519 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval