A kiskunfélegyházi illetőségű, 1999-ben alapított, a mai napig 100%-ban magyar tulajdonú malomipari családi vállalkozás mára közel 90 pékáru boltot üzemeltet, az Alföldről kiindulva a fővárosban is stabilan megvetették a lábukat több mintabolttal. Ezek egyike forgalmas Keleti pályaudvarnál található.
Ez is egy több éve működő egységük, amely a közelmúltba felújításon, modernizáláson, csinosításon ment keresztül, és a régi cégnév mellett a "Piknikség" is szerepel a névtáblán, bármit is jelentsen ez a kissé erőltetett név-találmány-szülemény. Belépve egy hosszú pulttal találtam magam szemben, amely előtt kígyózó sor alakult ki. 3 vagy 4 alkalmazott szolgált ki folyamatosan, viszonylagos munkamegosztás mellett, azaz a kávét külön alkalmazott barista készítette. Számtalan fajta édes és sós péksütemény, kenyerek, szendvicsek, dekára kimért aprósütemények sorakoztak a pultban témák/ízek szerint csoportosítva. Hagyományos olasz pörkölésű Lavazza kávét főznek, nagyon finom volt a latte (750 Ft) és az eszpresszó (490 Ft) is. Vettem még kiflit és túrós táskát is. Elvitel miatt papírpohárba kértem, de a bal oldalon és a pulttól hátrafelé vannak ülőhelyek, lehet helyben kávézni, teázni, reggelizni is. Árak tekintetében kedvezőbb mint a versenytársak, minőségben viszont összességében jobb szerintem. A címet az egyik benti feliratról választottam. Sajnos nekem nem állt meg az idő, siettem a vonathoz, de tényleg jó kis hely.