A Fény söröző egy igazi lepukkant, sokadosztályú tré hely, melynek megvan a maga masszív alkoholista törzsközönsége, az italválaszték kommersz, intimitása, egyedi hangulata nincs, a kiszolgálás meg nagyjából idomul a törzsközönséghez. Mégis bementünk, mivel a söröző előtt ki volt téve egy sor pillés „kézműves” sör s gondoltuk, hadd kóstoljuk azt meg.
Mint kiderült hűtve nincs egyik sem, hát akkor megvettem azt, ami épp ki volt állítva, az igazság az, hogy a legrosszabb sörélményeim egyike volt. A Magyarok Söre, amit a vájtfülűek, a hozzértők le szoktak húzni, számomra élvezeti értékkel bíró sör, mint ahogy a tíz évvel ezelőtti Mistert is szívesen ittam. Kőbányait, Ászokot ma is iszom kocsmákban rendszeresen. A mérce tehát nem magas. Ezzel együtt ez a Corvinburg nevezetű egy borzalmas sör volt, amiben ráadásul még kukoricadara is volt, mint a nagyipari sörökben. Ez a sör egyszerűen rossz volt, olyan, amit az ember inkább kiönt, mint hogy megigyon. Méltó a Fény sörözőhöz.