Az Étteremhét keretében jártunk itt a kollégákkal, nekem személy szerint különleges élményt jelentett, mivel korábban még nem jártam ilyen rodizió étteremben. A koncepció lényege az, hogy érkezéskor kapunk terítéket és a választott köretet, majd a pincérek egymás után hordozzák körbe a nyárson sült húsételeket.
Minden asztalhoz odamennek, elmondják, milyen húst van terítéken, és lehet kérni kisebb-nagyobb mennyiséget, sőt később még repetázni is lehet a kedvencekből. Nagyon észnél kell azonban lenni, mert a menet nagyon hosszú, és én már az 5-6. körnél teljesen elteltem, pedig hol volt még a vége. . . A teljesség igénye nélkül, kóstoltunk sült fűszeres házi kolbászokat, pácolt csirkemellet, csirkecombot, BBQ csirkeszárnyat, kacsaszívet, baconba göngyölt csirkefalatkát, sertéscsülköt és mézes oldalast, fokhagymás hátszínt, zebut, sőt még sült ananászt is. A végén egy kis helyet tartalékoltunk szerencsére a desszertnek is, mert azok is mind kiválóak voltak, mákparfé, illetve brownie citromfagylalttal. Egyetlen negatívum, hogy ennyi hús mellé kevés volt az a kis adag köret, ami járt hozzá. Ráérős vacsorákra szerintem kiváló étterem. A menü fix 4900 Ft-ba került szervizdíjjal együtt, ital nélkül.
Azoknak ajánlom, akik szeretik a húst. Nem ezzel kezdtük, van egy salátabár/előétel pult, rendkívül finom előételekkel, de van leves is (én ilyen jó eperlevest még nem ettem). De nem érdemes sokat enni (bár nehéz megállni), mert utána megkezdődik a kardon sült húsok felszolgálása, amikor mi voltunk volt barbecue oldalas, valamilyen baconba csavart szárnyas, bélszín, libamáj, többfajta marhahús, bárány, kardon sült fahéjas ananász.
Ekkor úgy 12-14 féle volt, de állítólag a vacsoránál még több féle hús van. A pincérek nagyon figyelmesek, folyamatosan járnak a különböző kardokkal, abból és annyit kérsz, amennyit akarsz. Mindehhez többféle köret, szószok, stb. Bár meghívás volt megnéztem utána, a vasárnapi ebéd 8000 Ft/fő, ebben minden benne van, vasárnap még frissen facsart narancslé és prosecco is. Nagyon egyedi mégis meghitt, mert ha jelzed, a pincérek nem jönnek, és (az elején a salátabár kivételével) odahozzák a húsokat az asztalodhoz. Ja, és nincs időkorlát sem.
Többször jártunk már ebben az étteremben, minden alkalommal az étterem hét rendezvény sorozaton belül. Ezt azért fontos megjegyezni, mert ilyenkor féláron lehet itt enni, viszont ettől függetlenül mind az ételek választéka, mind a hangulat és a felszolgálás minősége tökéletes és 100%-os.
Ebédre foglaltam asztalt egy hétköznapra, hogy szerelmemet meglepjem egy nem mindennapi gasztroélménnyel a szülinapján. Külön figyelmesek voltak a foglalásnál (e-mailben történt), mivel rákérdeztek, hogy ha desszertet is rendelünk, bekészíthetnek e szülinapi zenét ill tüzijátékot a sütire. Kicsit előbb érkeztünk a helyre, ami majdnem üres volt.
Sebaj, gondoltuk a kiszolgálás legalább gyors lesz. Rajtunk kívül egy asztalnál ültek, minket melléjük ültettek (néha zavaró volt belehallgatni a hol üzleti, hol magán beszélgetésükbe és a nagy kardokkal a pincérek is nehezebben drifteltek a két asztal között). A pincérek kedvesek voltak, de az italok relatíve lassan kerültek elénk. Az ételek mesések voltak, a pincérek nagy kardokra felnyársalva hozták a finom falatokat. Egyik másik esetben kicsit lutri volt, hogy megkóstoljuk e az adott húst, mivel a pincér hadarásából nehéz volt kivenni az étel nevét (a kacsaszív szerencsére könnyen felismerhető volt kacsa nélkül is). Ennek ellenére minden finom volt, bőségesen jól laktunk. Külön jól esett, hogy a desszertet a megbeszélt módon tálalták, sőt, fénykép is készült rólunk, amit kinyomtatva, kedves szavakkal kommentálva meg is kaptunk, így a szülinap tényleg örök emlék maradt. Köszönjük az élményt, ajánlani fogjuk az éttermet másoknak is!
Nekem nagy csalódás volt az étterem, mert imádok minden húst. Viszont a csirkét leszámítva az összes hús médium volt átsütve, amit én személy szerint nem kedvelek, bár tudom, hogy sokan igen. Szerintem ezen lehetne változtatni, legalább egy pár esetében, még akkor is, ha úgy a hús szárazabb lesz. Az árak elég magasak, mi 7-en 90 ezret fizettünk.
Egyszer megéri elmenni a hangulat miatt, de nálam nem lesz kedvenc. . . viszont a hús felszolgáló pincérek rendkívül előzékenyek, és kedvesek, nem kell soha várni, hogy jöjjön a következő :)
Idősebbek még emlékezhetnek a belvárosi Napoletana étteremre. Ennek a helyén van egy fantasztikus steak étterem, a Fire. Fix árban (5. 000. -) svédasztalos előétel és leves választék, valamint 10-15 fajta nyárson sült hús foglaltatik benne. Ezt a pincérek asztalhoz hozzák és bármennyit akár többször is ehetsz.
Amiért megéri az étteremnek, hogy a vendégek határtalanul dőzsölhetnek az a húzós ára a köreteknek, italoknak, desszerteknek. Ezek extrák, a számlában pedig 12 % szerviz díj is benne van. Az étterem hangulatos, kiszolgálás fantasztikus, ételek finomak. Heten ebédeltünk, a végszámla 90 ezer volt. . . Ünnepi alkalmakra ajánlom.
5Ételek / Italok
5Kiszolgálás
5Hangulat
4Ár / érték arány
5Tisztaság
Milyennek találod ezt az értékelést?
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.