A Firenze Caféba alig akartak beengedni nyitvatartási időben. Az a vicc jutott az eszembe amikor megerőszakolják a takarítónőt s kérdezi tőle a vizsgálatot vezető rendőr, hogy miért nem menekült el. Mire ő: “hogy menekültem volna, balra fal, jobbra fal, mögöttem a férfim elöl meg már fel volt mosva”.
Nos, azzal biztatott a pultos hölgy, hogy várjak míg megszárad, mert épp felmosott. Ez a variáns nekem nem tetszett, így némi vonakodás után beengedett. A borlap és a tényleges borválaszték között az összefüggés meglehetősen sztochasztikus, a választék gyengicsek, csak azért mentem ide be, mert a közelben volt találkám valakivel és jobb egy kocsmában várakozni, mint az utcán. Átlagos, felejthető, érdektelen hely a Firenze café, nincs sok köze Firenzéhez.