Lehet, hogy van ennek a híresztelésnek valóság-magva, de az egyszerű sörrajongó azt tapasztalja, hogy egyre több helyen találkozni kisüzemi, prémium sörökkel – legutóbb a Dürer kertben állapítottam meg elégtétellel, hogy igen komoly söröket is választékba vettek a legjobb kraft főzdéktől – másrészről egyre-másra nyitnak olyan egységek, melyek a csúcssörökre építik imázsukat, s bizony még mindig lépnek piacra új és még újabb főzdék. Sőt, néha a kettő szinte egyszerre történik: a First sörfőzde tavalyi debütálása után idén már bemutató sörözőt is nyitott, a Dob3 helyén. A beltér rendkívül hangulatos, a kiszolgálás rendben van, a sörválaszték impozáns. Nem kevesebb, mint 19 azaz egy híján húsz sört tartanak csapon, amiből hét a saját főzdétől való, kettő import, a többi magyar minőségi sör. Igen széles ugyanakkor a palackos választék is. Mi a saját söreik közül kóstoltunk végig hatot, a meggyeset békén hagytuk, indítottunk egy Pilsnerrel, majd jött a Farmhouse White Ale, a belga Witbier, a Tropical Session IPA, az American Pale Ale és végül az India Pale Ale. Látható, hogy szép, széles skálát fednek le a Firsték. Egyik sör sem okozott csalódást. Az ételválaszték nem túl széles, tisztes pub ételeket kínálnak: burgereket, nachosokat, hermelint, tempurázott zöldséget, kertész salátát különböző feltétekkel. Mi egy nachos tálat (1890) kértünk extra marhahússal (890), meg voltunk elégedve vele, mind az adag, mind pedig a minőség tekintetében. Az árszabás, mint látható, középmagas, leginkább a palackozott sörök árát sokallottuk, ami még egy érv volt a csapolt változatok mellett. (Ezutóbbiak 220 forintos deciáron vannak többnyire, ami megszokott ebben a minőségi kategóriában. )
Nagyon jó élmény volt a First, sörrajongóknak kötelező. Mi is visszanézünk még.